Kisalföld logö

2018. 01. 24. szerda - Timót -1°C | 6°C Még több cikk.

Mesetudós Táncosok a dobogón

Győr–Szeged - A bőnyi Községi és Iskolai Könyvtár, valamint a Szent István Király Általános Iskola harmadszor hirdette meg a „7mérföldes csizmában, heted7 határon át" országos mesevetélkedőt. A megyei játéksorozatra ebben az évben 21 iskola 64 csapata jelentkezett.
A novemberben kezdődő vetélkedő 4 fős 2–4. osztályos csapatok versenye. A gyerekek előre elolvasott meséket dolgoznak fel játékos feladatok, keresztrejtvény, villám- és igaz-hamis kérdések segítségével. Az elődöntők során tájegységek meséit, az utolsó fordulókra pedig Mátyás királyról szóló történeteket olvastak a gyerekek. A megyei döntőben a tíz legjobb csapat versenyzett az országos fináléba jutásért, amit Szegeden rendeztek meg. Győr-Moson-Sopron megyét a Győri Tánc- és Képzőművészeti Általános Iskola „Táncosok" csapata képviselte. Tagjai: Eyassu-Vincze Barbara, Körmendi Lilla, Juhász Kamilla Zita és Horváth Panna. Felkészítő tanáruk: Papp Győzőné.

Az országos döntőben a benevezett 1200 csapat közül a legjobb 7 csapat találkozott egymással. Az immár 24 mese ismeretét igénylő, nagyon izgalmas, szoros versenyben a mesetudós Táncosok dobogós, tehát 3. helyezést értek el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aludj máskor!

Győr - Harmadik alkalommal rendezik meg a 24 órás vetélkedőt. Az „Aludj máskor" nap május… Tovább olvasom