Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Győr-Moson-Sopron - kisalfold.hu

2015. 09. 03. csütörtök - Hilda

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Győr hírei, győri hírek > Mennyit kereshet egy rokkantnyugdíjas?

Mennyit kereshet egy rokkantnyugdíjas?

Olvasóink kérdezték, a szakember pedig válaszolt a rokkantnyugdíjjal kapcsolatos problémákra.

kisalfold.hu - 2010.03.17. 07:55
Megosztás: Facebook Twitter E-mail


Olvasói kérdések

˝1951-ben születtem, III. csoportba tartozó rokkantnyugdíjas vagyok, havi nyugdíjam 76.955 forint. Ha találnék munkát , mennyi az a havi jövedelem, ami után nem vonnák meg a nyugdíjamat?˝

˝2007-ben rokkantosítottak, nyugdíjam 87.000 forint. Hány órát és mennyiért dolgozhatok egy hónapban a nyugdíjam mellett? Ez attól is függ, hogy mivel rokkantosítottak le?˝


Horváth Imréné, a Nyugat-dunántúli Regionális Nyugdíjbiztosítási Igazgatóság igazgatóhelyettese tudatta: az öregségi nyugdíjkorhatárt el nem érő III. csoportba tartozó rokkantnyugdíjasnak megszűnhet a rokkantsági nyugdíjra való jogosultsága: akkor, ha keresőtevékenységet folytat és a 6 egymást követő hónapra vonatkozó keresetének havi átlaga meghaladja a rokkantsági nyugdíj kétszeresét, a mindenkori kötelező legkisebb munkabér összegét. Az 1951-ben született III. csoportba tartozó rokkantnyugdíjasnak, akinek ellátása 76.955 forint, a 6 egymást követő hónapban elért keresetének átlaga a 153.910 forintot nem haladhatja meg. Annak a rokkantsági nyugdíjasnak, akinek ellátása 87 ezer forint – ha III. csoportba tartozó rokkant és még nem töltötte be az irányadó öregségi korhatárt –, a 6 havi keresetének átlaga a 174 ezer forintot nem haladhatja meg. Azok a nyugdíjasok, akiknek ellátása olyan alacsony, hogy a kétszerese sem éri el a minimálbért (73.500), eddig az összeghatárig kereshetnek. A kereseti korlát nem vonatkozik azokra, akik I., II. csoportos rokkantak, illetve akik a rájuk vonatkozó öregségi nyugdíjkorhatárt már betöltötték.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!


Moderálásra küldöm 2. futóbab 2010.03.27. 21:07

Adtak a szarnak egy pofont.Ugyanis megint az jár jól akinek több a pénze.Nem lehetne a kis nyugdíjasokat segíteni? Vagy emeljék a kereshető összeget,vagy a magasabb nyugdíjjal rendelkezők is csak a minimál bér erejéig kereshessenek.Igazságtalanságnak tartom ezt a kereset szabályozást.

Moderálásra küldöm 1. janika 2010.03.18. 12:06

A valósággal szemben a társadalombiztosító már kettő hónapi bér-jellejű jövődelem miatt is elveszi a rokkantnyugdíjat és új folyósítási kezdete ír elő, és ezzel megrövidíti a rokkantat 10,71%-al. Nekik nem számít az, hogy történt-e állapotváltozás és, hogy van e jogi alapja a rokkantnyugdíj megrövidítésének. A fellebbezést a Megyei Bíróság elutasítja, és helyben hagyja a rokkant törvényellenes, hamis valótlan adatokra kreált megrövidítését! Természetesen a bűnüldözés, pedig tátja a mafla pofáját, mert nem akar az utcára kerülni, mint munkanélküli e rendszerben. No meg e rendszerben az a módi, hogy a jogászok, azt tesznek, ami nekik tetszik, hisz a sajtó nem meri a nyilvánosságra hozni az efféle eseteket. Sőt ezt6 is ki9 fogják cenzurálni, mint, ha nem volna igaz, amit leírtam!Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...