Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Menesztett jegyzők

Győrújbarát, Mezőörs - Faramuci helyzet: Juhászné Árpási Irma győrújbaráti polgármester fegyelmit kapott, a település jegyzője pedig közös megegyezéssel felállt székéből. A mezőörsi jegyző is fegyelmire számíthat.
Győrújbaráton 23, Mezőörsön pedig mindössze egy év közös tevékenység után vált meg településétől, illetve a képviselőtestülettől a jegyző. Komjáti János és dr. Domiczi Endre is közös megegyezéssel, de különböző okok miatt távoztak.

Győrújbaráton túlélte a rendszerváltozást, s a ma több mint ötezer-hatszáz lelkes település fejlődéséért 23 évig dolgozott együtt a polgármesterrel, Juhászné Árpási Irmával Komjáti János, Győrújbarát jegyzője. Közös megegyezéssel felállt, a testület ezekben a napokban ír ki pályázatot az állás betöltésére. A polgármester és a jegyző – a testületi tagokból álló fegyelmi bizottság előterjesztése szerint – (a jegyzőkönyvből idézzük) „figyelmen kívül hagyták a testületi döntéseket, az önkormányzati munka hatékonysága nem megfelelő. Az előterjesztés tételesen is tartalmazza, a fegyelmit indítványozó képviselők mit kifogásolnak."

"Én fegyelmit kaptam"

– Nem tegnap kezdődött dologról van tehát szó – szögezte le megkeresünkre Juhászné Árpási Irma polgármester. – Nem titok, én fegyelmit kaptam, a jegyző úr afféle ejnye-bejnyét. Az én munkaügyi perem tart, ő – tizenkét havi illetményének megfelelő juttatással – közös megegyezéssel távozott.


Juhászné Árpási Irma győrújbaráti polgármester.
Juhászné Árpási Irma győrújbaráti polgármester.A település első embere elmondta, a hivatal munkatársainak közel fele az elmúlt évben kicserélődött, a hatósági feladatokat az aljegyző viszi. A testület úgy döntött, minden nyugdíjba menő helyett nem vehetnek fel új embert. A folyamatban lévő, többmilliós pályázatok miatt is nagy szükség lenne olyan szakemberre, aki érti a dolgát, ismeri a falut. Juhászné Árpási Irma szerint Komjáti János ilyen ember, – közös munkálkodásuk eredménye meglátszik a falun.

– Ha valaki figyelemmel kísérte az elmúlt két és fél év történéseit, sejtheti a hátteret – fogalmazott a polgármester, – így többen tudják is, kinek szúrhatta ő a szemét, de ezt nem szeretnénk nyilvánosság elé tárni.

Tizennégy hónap

Dr. Domiczi Endre összesen tizennégy hónapig látott el jegyzői feladatokat Mezőörsön, február végével hagyta el hivatalát. Bogárdi Zoltán polgármester korábban és most sem kívánt részletekbe bocsátkozni, azt az információt azonban megerősítette, hogy többször kifogással élt a jegyző munkájával szemben. Lapunk információi szerint legalább tíz, a képviselőtestület üléséről szóló jegyzőkönyv, valamint egy százmilliós pályázat elkészítésével késlekedett. A Közigazgatási Hivatal fegyelmit indított, így ez is ott lebegett a jegyző feje fölött, erre azonban már nem került sor, mert Domiczi Endre közös megyezéssel távozott. A jegyzői teendőket ma itt a régi, péri jegyző, Varga Lajos – körjegyzőségben – látja el.

A jegyzőügyekhez külön aktualitást ad, hogy a győri képviselő-testület pedig csütörtökön tárgyalja (rendkívüli közgyűlésen) dr. Papp László jegyző ügyét, aki ellen szintén fegyelmi eljárás indult. A Kisalföld és a Kisalfold.hu is többször írt az ügyről: dr. Papp Lászlóval szemben az a vád, hogy a kollégáit a munkahelyükön zaklatta, egy céges rendezvényen pedig hatalmát fitogtatta és megalázta beosztottjai.

 

Olvasóink írták

 • 11. T 2008. április 11. 16:35
  „"A PEB kérdéseire a polgármester és hivatala tartalmi kérdések helyett ügyrendi majomságokkal húzta az időt."Ezt mondta az egyik nemrég lemondott képviselő .2oo6 októbere előtt sok nyilvános testületi ülés volt, azokon részt vettem, és a régi testület képviselőit is ismertem , mint embereket. Nem voltak gyalázatosak ők sem.”
 • 10. egyszerű lakó 2008. április 11. 14:06
  „Tisztelt T!
  Ön hány testületi ülésen vett részt 2006 októbere előtt? Egyébként senki nem alázza az előző testületet, csak jelzem, hogy a mostani -talán- máshogy dolgozik.
  Azzal pedig nem tudok mit kezdeni, hogy a "polgármester talán testületi döntést sértett, ami valakinek nem tetszett". A polgármester tudtommal végrehajtja a testület döntését. Ha nem ezt teszi, akkor nem jól végzi a munkáját.
  Tisztelettel:”
 • 9. T 2008. április 11. 09:32
  „,,figyelmen kívül hagyták a testületi döntéseket, az önkormányzati munka hatékonysága nem megfelelő. Az előterjesztés tételesen is tartalmazza, a fegyelmit indítványozó képviselők mit kifogásolnak."
  benne van a cikkben.azt nem tudom ez mit jelent.a polgármester ügyét nem tudom pontosan, de azt hiszem ő is megsértette a testületet valamiben.Az előző testület se volt bológatójános, csak most alázzák vele,a polgármester talán testületi döntést sértett, ami valakinek nem tetszett.”
 • 8. egyszerű lakó 2008. április 11. 08:58
  „Tisztelt tarcus!
  Ön szerint tehát ha a testület "bólogatójánosok" gyülekezete, akkor az jó, mert hagyják dolgozni a polgármestert. Gratulálok a véleményéhez. Üljünk a langyos dagonyában, ne gerjesszünk vitákat. Made in Hungary....
  Ha fegyelmit kapott a polgármester, akkor talán nem mindig járt el szabályosan. Ez nem jutott még eszébe? Illetve az elkötelezettségnek és a eljárások ismeretének semmi köze egymáshoz.
  Ön mit tud a képviselők által végzett munkáról?”
 • 7. egyszerű lakó 2008. április 11. 08:52
  „Kedves T.
  Polgármestert nem lehet meneszteni. Ahogy országgyűlési képviselőt sem lehet visszahívni.
  Ezek szerint Ön tudja, hogy miért menesztették a jegyzőt? Én erről nem olvastam semmit. Kérem világosítson fel.”
 • 6. T-- 2008. április 10. 21:25
  „győrújbaráti testület addig ugyse nyugszik míg a polgármestert is nem meneszti. azt a feladatot kérik számon rajta, amiért a jegyzőt menesztették.Sok lúd disznót győz!Ki törődik itt a faluval.”
 • 5. tarcus 2008. április 10. 18:33
  „egyszerű lakó és Eva:
  1. a község szempontjából az a lényeg, hogy fejlődjön, ezért mindegy, hogyan fogadják el az előterjesztéseket, egy dolog nem megengedett, hogy ne jussanak konszenzusra, mert a marakodásból csak a község húzza a rövidebbet, legyen az pártszimpátia alapu ellentét, vagy sem.
  2. a legkevésbé megengedhető, hogy a szabályosan eljáró polgármester község iránti elkötelezettségét bárki is megkérdőjelezze, pláne azoknak nem kellene, akik eddig nem voltak képviselők és nem ismerik az eljárások rendjét.
  3. ha a polgármester eddigi tevékenységével a község előremenetelét szolgálta - márpedig ez kétségtelen - akkor az új testületnek nem obstruálni kellene, hanem beállni az "igahúzók" sorába és nem csak retorikában SZOLGÁLNI!”
 • 4. Eva- 2008. április 10. 08:47
  „2-höz!

  A dolog nem így áll !
  Van két csak jót akaró koncepció egymással végül is majdnem szemben.
  a. a polgármester egy a képviselők közül,
  b.akinek minden döntése előtt amelyhez falupénzt használ fel--kivéve a részben önálló gazdálkodású intézményeket/ testületi döntést kell kérnie, a falu működésre is!
  A polgármester minden falu életét hosszútávon alakító döntés előtt kéri is a képviselőtestület kollektív okosságát.
  Nos e kettő ütközik nap mint nap.

  A polgármester minden választáson függetlenként indult , ezért a dolognak politikai szinezete nincs, de voltak és vannak erős személyes ellentétek .”
 • 3. egyszerű lakó 2008. április 10. 08:37
  „Tisztelt Tarcus!
  Az Ön ohzászólásában kevesebb a konkrétum és az igazság, mint bármelyik kormányporgramban az elmúlt 20 évben.
  1. Mónus Ágnes 4 hónapja nem képviselő.
  2. Az előző testület azért tudott együtt dolgozni a polgármesterel, mert minden előterjesztését megszavazták. legtöbbször érdemi vita nélkül.
  3. A testületben a pártszimpátia egyáltalán nem szempont. Senkinél. Legfeljebb Ön ítél meg ez alapján embereket.
  Tisztelettel”
 • 2. tarcus 2008. április 09. 22:03
  „Most az a helyzet, hogy Barátin kicserélődött a régi testület, akik együtt tudtak (és jól) dolgozni a polgármesternővel, az új, fityeszes-jobbos társaság Mónus Ágnessel az élen folyamatosan cseszteti a polgit, a kákán is csomót keresnek, csípi a szemüket, hogy a falu ragaszkodott a jól bevált vezetőjéhez, aki viszont nem hajlandó a hülyeséghez asszisztálni.Egy tehetségtelen, hőbörgő, semmirekellő társaság a testület, el kellene őket hajtani, amíg nem teszik teljesen tönkre a települést! Ez a helyzet!”
 • 1. T-- 2008. április 09. 21:17
  „Győrújbaráton már két éve is a polgármester leváltása volt a téma, de a népek mégis megválasztották.Pedig mindennek leírták .Azóta se tud jót csinálni a testületnek.A jegyzőkönyv csak a képviselők kifogásait tartalmazza, a polgármesternek lehetet véleménye vajon?a képviselőket is a polgármestert is választoták.Most mi a helyzet.
  gy”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Francia filmnapok, flamenco koncert a Rómer Házban

Bereczki Csaba édesen keserű , zenés-dokumentumfilmjének, az Életek éneke vetítése, illetve… Tovább olvasom