Kisalföld logö

2017. 05. 24. szerda - Eszter, Eliza 13°C | 24°C Még több cikk.

Menekültdráma Győrben - Szemtanú beszélt a hétfői vonatútról

Ildikó az osztrák fővárosban dolgozik, a Budapest–Bécs útvonalon havonta kétszer-háromszor megfordul. Hétfőn Budapesten a 7.10-es vonatra szállt fel...

– „Hat óra ötven körül már a vonaton ültem. Nagyon sok volt a migránsnak tűnő utas, fel-alá mászkáltak, mintha a helyüket keresnék.

Láttam, hogy a kalauz is a rendőrökkel diskurált lent, mutogatott, hogy menjünk, már így is késve indultunk. Mellettem ült egy tizenéves fiú, egy bécsi Sightseeing-tour szórólappal szállt fel, de csomagja nem volt.

Mögöttem egy házaspár ült csecsemőjükkel, a mellettem lévő négyes ülésen egy német nyugdíjas három koszovóival.

Úgy sejtettem, hogy majd Hegyeshalomban történik valami, s meglepődtem, amikor Győrben jöttek a rendőrök.

Ekkor hallottam a hangosbemondóban, hogy „hatósági intézkedés miatt előreláthatólag húsz percet állunk".

Megérkezett két rendőr (miután kisöpörték az első kocsit), benéztek az ajtón. Azt mondta egyikük: „Úristen, mennyien vannak, erősítést kellene hozni." „Honnan, mindenki Budapesten van" – reagált a másik, utalva a német kancellár aznapi látogatására.

Azt is hallottam, amint az egyik rendőr mondta a másiknak, „múlt héten nyolcvanat szedtek le" és két rendőrnek kellett felvenni az adatokat.

Jellemző, hogy amikor Győrben leszedték őket, összesen öten maradtunk az egész vagonban... Nagyon sajnáltam a menekülteket. Biztos, hogy valaki befürdette őket, mert mindnek Budapest–Bécs kirándulójegye volt.

Egyébként körülbelül négyen így is átjutottak Bécsbe – két rendőr nem elég több száz utasra" – mesélte el lapunknak a magyar utas.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kamion hajtott a szalagkorlátnak az M1-esen, Győrnél - fotók

A baleset a 112-es kilométer szelvényél történt szerdán kora reggel Győr térségében a Hegyeshalom… Tovább olvasom