Kisalföld logö

2017. 09. 23. szombat - Tekla 9°C | 18°C Még több cikk.

Melyik biztosítót választják a legtöbben a kötelezőt váltók közül?

Cikkünkben kiderül, hogy az idei kötelező szezonban melyik biztosítókat választják leginkább az autósok.

Az előző évekhez képest is jelentős érdeklődés mellett indult a kötelező szezon. Az utóbbi napok tapasztalatai szerint 15 másodpercenként születik egy-egy újabb biztosító váltás, jelenleg is tízezren keresik olcsóbb biztosítójukat.

Bár a kampány indulásakor sokan általában még csak kalkulálnak, sok autós már megtalálta jövő évi biztosítóját.

"A Biztosítás.hu internetes alkusz oldalán váltó autósok adatai alapján az idei kampányban négy biztosító számíthat kiemelt népszerűségre. A váltók eddig legnagyobb számban a K&H, az Uniqa, a Wáberer és a KÖBE ajánlatai választották.

A kötelező biztosítás mellett népszerű még az üzemanyag kártya is, mely az autósok számára tankolási kedvezményt biztosít - ezt a váltók 38 százaléka választja.

Kevésbé fogynak azonban a plusz díjért kínált kiegészítő biztosítások" - tudtuk meg Rácz Istvántól, a Biztosítás.hu ügyvezetőjétől.


Forrás: Biztosítás.hu.
Forrás: Biztosítás.hu.


"A megtakarításokra nyitottak az ügyfelek, az új kiadásokat a válság óta alaposabban megfontolják és a hangzatos kiegészítőkre nincs igazán szükségük.

A váltók átlagos díja 10 400 forint körül alakul, míg a váltók átlagos megtakarítása 5-10 ezer forint évente. A biztosítók előzetes várakozásai 600 ezer idei váltóról szóltak.

Amennyiben ez bekövetkezik, az legalább 3 milliárd forintos újabb díjcsökkenést okozhat, a jelenleg 15 biztosítós és 82 milliárd forint összbevételű kötelező piacon" - zárta szavait Rácz István.

Olvasóink írták

 • 3. tricse 2012. november 06. 19:34
  „Azt tuti nem választanám amelyik már hetek óta bombáz kéretlen emailekkel! Pedig nincs is kocsim!:))”
 • 2. pozdorja 2012. november 06. 12:02
  „Rácz Pistitől kérd a kávét mike! Balázs nem kap plusz pénzt amiért itt csodásítasz. :)
  De ha sokszor leírjuk a biztosítás.hu-t, akkor még a google-ba is belekerülhetünk.
  Szóval biztosítás.hu. Biztos jó! Vagy nem. Nem tudom. Én megtettem a magamét.”
 • 1. tradermike 2012. november 06. 08:32
  „Aki esetleg nem olvasta volna az előző cikket a Biztosítás.hu-ról, annak belinkelném az előző Biztosítás.hu-ról szóló cikket:
  http://www.kisalfold.hu/gazdasag/mi_lesz_az_aduasz_a_kotelezo_biztositasok_versenyeben_iden/2304807/ . Mert a Biztosítás.hu-ról KGFB-t kötni jó, hollári-hollári-hollári-hó. Régen ilyenkor azért kiírták, hogy fizetett hirdetést olvashattak a kedves idetévedők. Mindazonáltal éljen és virágozzék a Biztosítás.hu.
  Azért is linkeltem, mert az előző cikknél nagyon sok hasznos komment született. Például, hogy egy másik netes alkuszcégnek (ami NEM a Biztosítás.hu) hibás a kalkulátora, így aki köt, az náluk éppenhogy drágábban köt, mintha a biztosító oldalán tenné. És persze jópár példa arra, amikor - kampány ide vagy oda - durván megemelte a biztosító a díjakat. Biztosítás.hu! Balázs, jössz egy kávéval! ;o)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baleset a 85-ös főúton, az ikrényi elágazásnál

Baleset történt hétfőn este 6 óra környékén a 85-ös főúton az ikrényi elágazásnál. Tovább olvasom