Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Megyei ellenőrzések a West-Balkán után

A megyében is folyamatos a zenés szórakozóhelyek ellenőrzése a három halálos áldozatot követelő, West-Balkánban történt tragédia nyomán.

A tűzoltók a rendőrséggel és más hatóságokkal közösen két helyszínen vizsgálódtak, s a jövőben több helyre is "ellátogatnak".

Találtak hiányosságot, egy feljelentés is született. Győr-Moson-Sopron Tóth Gyula A megyei katasztrófavédelmi igazgató, Sallai Péter alezredes a megyei diszkóellenőrzésekkel kapcsolatban elöljáróban elmondta: Győrben és Sopronban vizsgálódtak, s hogy valósághű képet kapjanak, mindezt este 10 óra után tették.

– A szórakozóhelyeken az engedélyezett, befogadható létszám felett nem, inkább kevesebben voltak a vendégek. Az egyik soproni helyszínen az irányfények ki voltak építve, azonban a hetenkénti ellenőrzésről nem volt jegyzőkönyv. A tűzoltó készülékeket készenlétben tartották, azonban vagyonvédelmi szempontból azokat a pultban tárolták – magyarázta Sallai Péter.

Az igazgató hangsúlyozta: a Sopronban ellenőrzött diszkóban tűzvédelmi szabályt megsértve PB-gáz-palackot tároltak, ezért szabálysértési feljelentést tett a tűzoltóság. – A győri szórakozóhelyen a tűzriadóterv hiányzott, a tűzoltó készülékek és az áramtalanítók helyei nem voltak megjelölve a kifüggesztett alaprajzon. A kiürítés feltételei adottak voltak, több irányban is.

– A katasztrófavédelem vizsgálta azt is – folytatta Sallai Péter –, hogy a szórakozóhelyek közelében hol van tömeg tartózkodására alkalmas létesítmény.

Győrben a Széchenyi-egyetem, míg Sopronban az MKB-aréna szolgálhat erre szükség esetén. Ez fontos és szükséges feltétel, hiszen a budapesti felvételeken lehetett látni, hogy a hideg időben egy szál trikóban álldogáltak a fiatalok.

Összességében súlyos hiányosságokat nem tárt fel az ellenőrzés, de mint az igazgató megjegyezte, a közeljövőben többször is végeznek ilyen akciókat a társszervekkel közösen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az ABBA látványban is nagyot alkotott

Kovács Margitos diákok csodálták a sokat látott popjelmezeket az ABBAWORLD-ön. Tovább olvasom