Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 22°C Még több cikk.

Megyei bűnügyi technikusaink az országos élvonalban

Szakmai tudásuk kiválóságáról tettek tanúbizonyságot a megyei bűnügyi technikusok: az országos szakmai versenyen a második helyen végeztek. A csapatban a soproni kapitányság két technikusa és a megyei bűnügyi technika munkatársa bizottságvezetőként vett részt.

Minden évben más rendőr-főkapitányság rendezi az országos bűnügyi technikusi versenyt, melynek célja a hagyományok őrzése is.

A hetediket a Budapesti Rendőr-főkapitányság szervezésében tartották a Puskás-stadion szoborkertjében a minap. A rendezők ott állították be a tizenegy bűnügyi helyszínt, amelyet a résztvevőknek egyenként 20 perc alatt kellett "ledolgozniuk".– A versenyt három évvel ezelőtt Vedres Mátyásról nevezték el, aki a kilencvenes évek közepéig kiemelkedő alakja volt a bűnügyi szakterületnek. A szakmai tudáspróbán a megyék legjobb bűnügyi technikusai vesznek részt.

Mi tavasszal tartottunk egy háziversenyt soproni helyszínekkel, s az ott elért eredmények alapján nyerték meg a technikusok a lehetőséget az őszi versenyen való részvételre – mondta Simon Csaba alezredes, megyei bűnügyi technikai osztályvezető.

A megyét a soproni kapitányságról Kedmenecz József főtörzsőrmester és Tóth Béla zászlós technikusként, a megyei főkapitányságról szemlebizottság-vezetőként Csavar András Lóránt főtörzsőrmester képviselte.

– A háromnapos verseny a mindennap előforduló helyszínekről szólt, voltak betörések, élet elleni bűncselekmények s volt nemi erkölcs elleni is.

Húsz perc volt adva arra, hogy a versenyzők az egész folyamatot elvégezzék és megállapítsák, hogy mi és hogyan történt.

Komplett összefüggést kellett feldolgozni a csecsemőgyilkosságtól az ablakon át betörésig.

Megyei csapatunk a gyakorlati megmérettetésen az első helyen végzett, s az elméleti feladatok értékelését követően az összesítésben az országos második helyet szerezte meg – mondta el Simon Csaba.

A megyében évente 3 ezer bűncselekmény helyszíni szemléjén dolgoznak technikusok – Sopronban 500–800 helyszínen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismét van ingyenes munkajogi tanácsadás

Bár még nem sokan tudnak róla, hogy működik, máris nagy az igény a Jogpont plusz tanácsadása iránt.… Tovább olvasom