Kisalföld logö

2017. 08. 19. szombat - Huba 18°C | 31°C Még több cikk.

Megújult a Bisinger sétány

Győr - Befejeződött a Bisinger sétány tavasz óta tartó felújítása. Az elhanyagolt liget újra él(vez)hetővé vált, többek között játszóhajót és új parkolóhelyeket kaptak az arra járók.
Győr - Befejeződött a Bisinger sétány tavasz óta tartó felújítása. Az elhanyagolt liget újra él(vez)hetővé vált, többek között játszóhajót és új parkolóhelyeket kaptak az arra járók.

Az 1998-ban megépített virágóra felállítása óta nem történt komolyabb munka a ligetben, egészen idén tavaszig, amikor többlépcsős felújítás kezdődött. Eredményeit tegnap mutatta be Németh Zoltán alpolgármester, a városrész önkormányzati képviselője, aki végre kijelenthette: a liget „kész", már „csak" fenntartani kell a jelenlegi állapotokat. Például a hatalmas játszóhajót, amely a Kiskút ligetből, az állatkert mellől költözött – viták kereszttüzében – a belvárosba.
– Érdemes volt „áthajóztatni", hiszen az addigi alacsony kihasználtság helyett itt nap mint nap valósággal megrohamozzák a gyerekek: az elmúlt fél évben több mint 12 ezer lurkó használta – mondta Németh Zoltán.

Felújították a liget kis sportpályáját is, a kézilabdakapuk mellett két streetball-, azaz utcai kosárlabdapalánkot is felállítottak, s helyrehozták a pálya körüli kerítést is.

S ami talán a legnagyobb változás – többek között a környéken élőknek –, az a sétány körüli parkolóhelyek újragondolása. A csúnya dróthálós kerítés lebontásával a párhuzamosan futó parkolósort felváltották az úgynevezett halszálkarendszerű, 45 fokban döntve felfestett parkolók, ezek október közepére készültek el. Ez az eddiginél tizenhárommal több beállót jelent, ami egy kicsit enyhíti a belvárosi parkolók zsúfoltságát.
Természetesen nem maradhatott el a park növényzetének felfrissítése sem. Kilenc korhadt, életveszélyes fát kivágtak a kommunális szolgáltató szakemberei, helyettük tíz hárs- és kőriscsemetét ültettek, utóbbiakat egy női magazin felajánlásából.

Nincs más teendő hátra, mint megőrizni a megszépült liget szépségét; gondot már csak a meglehetősen rapszodikusan működő közvilágítás okoz a parkban. Ez azonban – sajnos – nem jellegzetesen belvárosi probléma, a téma a mai közgyűlésen is terítékre kerül.

Pomaranski Luca

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A politikán múlik Győr sorsa

Győr - Közgyűlés, polgármester, kormány: e hármas fogaton múlik, a megyeszékhely fejlődik-e vagy sem… Tovább olvasom