Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Megsemmisítették a fürdőbérlettendert

A Közbeszerzési Döntőbizottság megsemmisítette a győri önkormányzat 200 darab egyéves győri termálfürdőbérlet vásárlására kiírt közbeszerzési ajánlati felhívását, valamint az eljárás során hozott valamennyi döntését csütörtökön – derül ki a szervezet honlapján olvasható határozatból.

A városháza a hirdetmény közzététele nélküli tárgyalásos eljárásra csak a győri termál- és élményfürdőt üzemeltető Rába Quelle Kft.-t hívta meg.

Ezt azzal indokolta, hogy a bérletvásárlással civil – elsősorban nyugdíjas – szervezeteknek kíván ingyenes rekreációs lehetőséget nyújtani, s ilyen szolgáltatást a városban egyedül a Rába Quelle Kft. nyújt, míg a legközelebbi hasonló hely 40 kilométerre található (Mosonmagyaróváron).

A döntőbizottság megállapította: az ajánlatkérőt terheli annak bizonyítása, hogy jogszerűen választotta az adott hirdetmény nélküli eljárásfajtát, és "valamennyi jogalap valamennyi feltételének teljesülnie kell".

A testület leszögezte, hogy az önkormányzat nem készített az ajánlatok formai és tartalmi feltételeit tartalmazó műszaki leírást, amivel megsértette a közbeszerzési törvényt.

A bizottság bírság kiszabását nem tartotta indokoltnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csinibaba először magyar színpadon

Ismertették a Győri Nemzeti Színház 2012/2013-as évadtervét. Az Operettgálával és a Győri Balett… Tovább olvasom