Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Megnyílt a Dunacenter!

Húszmillió euróból, azaz mintegy 5,4 milliárd forintból készült el Győr legújabb bevásárlóközpontja, a Dunacenter, amelynek hivatalos megnyitóját csütörtökön tartották.

A finanszírozó 50-50 százalékban a CA Immobilien International és a Holler Ivan Group Ingatlan Alapítvány volt.

A komplexum a volt Gardénia csipkefüggönygyár helyén, az 1-es főút mellett épült fel. Alapterülete 44 ezer négyzetméter, amiből 17 ezer négyzetmétert tesz ki az eladótér. Hatszáz ingyenes parkolóhely és több mint húsz üzlethelyiség várja a vásárlókat. Ivan Holler, a beruházó Pannónia Shopping Center Kft. ügyvezetője az eseményen megjegyezte: több üzlet a következő hetekben nyit majd meg.Az ünnepélyes megnyitón Borkai Zsolt Győr város polgármestere is köszöntőt mondott. (Fotók: Krizsán Csaba)


A beruházás összértékének ötödét teszik ki a cég által vállalt közérdekű fejlesztések. Átépült az 1-es főút és a Kossuth Lajos utca csomópontja, és felújították a Csipkegyári utcát. A főút ötszáz méteres szakaszon négysávos lett, mellette egy szakaszon zajvédő falat állítottak fel.

Kerékpárutak készültek, és hamarosan lesz járda is a Rába-hídtól az áruházig. A Dunacenterbe a Marcalvárosból óránként induló ingyenes buszjáratokkal is el lehet jutni.

A fejlesztés 300 munkahelyet teremtett

 Több kereskedőház itt nyitotta meg első boltját – ilyen például a Kenguru Kid, amely gyerek, bébi és kismama divatot kínál igen nagy választékkal, a vásárló anyukákra váró kicsik pedig egy 1200 négyzetméteres gyermek élményparkban, tölthetik hasznosan az időt.
A létesítményben olyan márkák kaptak helyet, mint az Aldi és a CBA szupermarket, valamint az Intersport, de itt nyílt meg 900 négyzetméteren Győr legnagyobb fitneszterme SpeedFeet is. A bevásárlóközpontban jelen van a KIK, a Roland outlet és a Max Well ruházati áruház, a DM drogéria, a Vedes játék-, könyv-, az Intersport sportáruház, az Admiral játékterem, a gyerek-, bébi- és kismamadivatot kínáló Kenguru Kid. Az Aldi élelmiszerlánc boltja már kora reggel várja majd a vásárlókat, a többi üzlet reggel 9-től este 9-ig tart nyitva.

. A volt Gardénia Függönygyár helyén, az 1. számú főút közvetlen szomszédságában rekordidő alatt felépített 17 ezer négyzetméteres komplexumban több mint 20 üzlethelyiség kap helyet. Galéria!

A Dunacenter aktív szerepet vállal Győr kulturális életében is. Éppen ezért még ebben az évben Győrbe hozza a híres Bolschoi Don Kozaken együttest, melynek koncertjét december 16-án 19 órakor az egyetemi csarnokban hallgathatja meg a győri közönség - mondta Holler Iván.

Szavazzon! Önnek melyik a favorit?


Olvasóink írták

86 hozzászólás
 • 86. dominiim 2009. november 04. 12:54
  „84 pancser ! Részemről befejezve. Sajnos leverted a lécet !”
 • 85. fortuna54 2009. november 03. 13:02
  „83-mas.Akik akkor az órszág másik oldalárol jöttek,megbuktak földrajzbol. Mentek volna,de sajnos nem mehettek,még vagy negyven kilométert nyugatabbra,megtudták volna,hol a határ. Be voltatok zárva,mindentöl elválasztva. A szalámit ,csak pult alatt kaphadtam,mivel vitték a németek.Sok keresgélni való ,nem volt.”
 • 84. pancser 2009. november 03. 09:46
  „Duplikálni kell a hülyeséget? Dehogy volt kapható több minden mint az országban Győrben az átkosban. A 80-as években a Fa szappan is drága csempészárúnak számított, a Gorenje korszakig. A nyugati életről nem lehetett kellő infót kapni a bécsi tv-ből, mint ahogy a mai tévékből sem lehet következtetni, hogy hogyan él egy átlagember. A multik bejövetele alapjaiban változtatta meg az életünket, olyan javakat birtokolhatunk, melyről 30 éve nem is álmondtunk. Ja és sokkal jobban élünk, messze jobban. Azért azon elgondolkodtam, hogyan kerül egy szélsőjobbos hozzászóló egy platformra, a Kádár érát visszasírókkal?
  Karvalytőkés barátunknak mondom, hogy minden tőke karvaly, mert a befektetőnek nem az üdvözítés a célja hanem a profitszerzés. A magyar ugyanott dorbézolja el a feleslegét mint a külföldi, egy és ugyanazon kaszinóban.”
 • 83. t-a-ibi 2009. november 02. 13:12
  „77-es!

  Olyant írjál ami hihető!
  Ötven felett az ember elmondhatja, Győrben régen is kapható volt ami az országban.
  A nyugat közelsége, több mindent idehozott!
  Sőt födő is, rossz helyen kerested.
  Tudod itt az osztrák tv-adókat is foghattuk, és láthattuk, hogy élnek tőlünk nyugatra.
  A bécs-kettőn, már a hatvanas évek végétől, láthattuk a Rock-nagyjait.
  Aki az ország másik végéből idejött, azt mondta: miért nem igazoltatnak a határnál?- mert még Magyarországon vagy, azért!”
 • 82. t-a-ibi 2009. november 02. 13:12
  „77-es!

  Olyant írjál ami hihető!
  Ötven felett az ember elmondhatja, Győrben régen is kapható volt ami az országban.
  A nyugat közelsége, több mindent idehozott!
  Sőt födő is, rossz helyen kerested.
  Tudod itt az osztrák tv-adókat is foghattuk, és láthattuk, hogy élnek tőlünk nyugatra.
  A bécs-kettőn, már a hatvanas évek végétől, láthattuk a Rock-nagyjait.
  Aki az ország másik végéből idejött, azt mondta: miért nem igazoltatnak a határnál?- mert még Magyarországon vagy, azért!”
 • 81. dominiim 2009. november 02. 11:21
  „79 pancser !
  Karvalytőke= Felvásárol, nincs hosszutávu célja, csak a profit maximalizálása és elvitele !
  PS.: Azért nem véletlenül vannak törvények és szabályok az életben ! Nem ?”
 • 80. fortuna54 2009. november 01. 19:43
  „78-as. A luxus cikkeket én hordtam haza,farmer,nejlon ing, otthonka stb. ajándékba.”
 • 79. pancser 2009. november 01. 15:15
  „"dominiim"!Fogalmam sincs mi az a karvalytőke, ilyen fogalmat a közgazdaságtan nem ismer. A szabad verseny boltnyitásban nem ismer korlátokat. Ha igazán belemélyedünk, akkor vszleg a befektetők a magyar keresetek robbanásszerű növeekdésésre számítanak, amely előbb utóbb be fog következni. a valódi vásáslóerő a 20 évvek ezelőttinek a sokszorosa, ezt hiába tagadja bárki. A nagy áruházláncok hozzásegítetettek, segítenek több millió magyar állampolgárt olyan javakhoz melyek birtoklásásról 20 éve még nem is álmodott.
  Amit te emlegetsz, volt ilyen. Azt monták a kapitalizmus, szervezett ya termelésben és anarchikus az elosztásban, ezzel szemben a szocializmusban minden tervszerű az elosztás is. Ezt azért ne akard, mert minden boltban ugyanaz volt kapható, kerülendő a párhuzamos termelő kapacitásokat. Ha egy faluban két kocsma volt a Szabad Földben bírálták. mondván egy legye de az jó legyen. Most lehet válogatni, kocsmák és boltok tekintetében is, árubőség van.”
 • 78. Jandex 2009. október 31. 15:47
  „77. hozzászólás fortuna54
  Jaaaaa,hát Aki luxus cikket keres! :))))))))))))))))))”
 • 77. fortuna54 2009. október 31. 12:42
  „Mamuska. Én meg emlékszem a 80-as években,fazekat akartunk venni györben.Háát,fazék volt,csak fedö nélkül.Csak néztek ránk,mikor mondtuk,nálunk fedéllel adják a fazekat.Ezt a most hozzászólló fiatalok,persze nem tudják.”
 • 76. mamuska 2009. október 31. 11:50
  „Egyebkent csak irigykedni tudok. Valaki a hozzaszolasaban irja, legalabb nagyobb a valasztek. Emlekszem, gyerek koromban, mikor cipot kerestunk, abba belefaradtam, hogy a Baross uton vegigjartuk a boltokat. Akkor ma, ha igazan a legjobbat akarnam magamnak, talan egy hetig kellene korbejarnom Gyort. Jelenleg Angliaban elek, sajnos itt nincsenek bevasarlo kozpontok olyan nagy mennyisegbeb. Nem is olyan csinosak az angolok, mint a magyarok, azt meg kell hagyni. Az o ruhaiknak csak nagyobb a "zsebe".”
 • 75. mamuska 2009. október 31. 11:37
  „Bocsanat, ha olyat kerdezek, amit mar elottem leirtak. Tudja valaki, pontosan hany bevasarlokozpont van Gyorben? Teljesen komolyan azt gondolom, hogy a rekordok konyvebe kene jelentkezni Gyornek, azzal a cimmel: a vilagon itt van a legtobb bevasarlokozpont.”
 • 74. dominiim 2009. október 31. 09:19
  „Kedves pancser ! A piac önszabályozásának a válság kirobbanásával és egyre nagyobb kárt okozó következ-
  ménye után ideje lenne felülvizsgálni álláspontodat. Igen is szükséges kordában tartani a karvalytőkét és
  bizonyos szabályok közé szoritani!
  Gondolj bele amikor szabad volt korlátlanul taxizni, mi lett a vége ? Anarchia ! Nem a piac önszabályozása
  szabott gátat az esztelen engedélykiadásnak !
  A világban müködik egy bizonyos mérőszám ami alapján kiszámitják pld. az egy főre eső kereskedelmi egy-
  ségek optimális m2 számát.
  Európában ez 3-4m2/Fő. Most ehhez még hozzájárul, és korrigálja a Fizetőképes kereslet. Ami nálunk lénye-
  gesen kevesebb, mint Európa boldogabbik felén.
  Tehát, ami szakma azt nem kell és nem is lehet a politikával keverni !
  Remélem éerthető voltam kedves pancser/72´”
 • 73. Jandex 2009. október 31. 06:28
  „71. hozzászólás Primax
  A Holt-Rába Ikrénynél van,a pápai út mellett a Holt-Marcal van! :))))))))))))”
 • 72. pancser 2009. október 30. 22:07
  „Hogyan kell azt értelmezni kedves "dominiim" hogy a multik indokolatlan terjeszkedése? Tudtommal MO-n még egyelőre vállakozási szabadság van, az épít áruházat aki akar, annyit amennyit akar. Ha jönne a Jobbik hatalma akkor ennek vége. Ott majd megmondják mennyi kell boltból meg kik azok akiknek szabad üzletet nyitni. Van a fórumon aki az ilyesminek lelkes híve. Csak azon gondolkodom, hogy miért a jobbikosnak vallja magát, miért nem vállalja nyiltan, hogy kommunyista. Mert ugyebár az átkosban tudományos módszerekkel állpították meg miből mennyi kell a népnek.
  Komolyra véve a figurát, minden bolt, áruház jobb a fogyasztónak, mert válogathat. Az állam feladata nem a verseny korlátozása, hanem a verseny fenntartása!”
 • 71. Primax 2009. október 30. 19:56
  „" Marcalvárosunk a Holt-Marcal mellett van, de ez ne zavarjon téged." ( kolombela #70 )
  Nem zavar, mert Marcalváros a Holt-Rába mellett van.
  Ha hiszed, ha nem...”
 • 70. kolombela 2009. október 30. 13:34
  „32. artie75 2009.10.29. 15:47
  Marcalvárosunk a Holt-Marcal mellett van, de ez ne zavarjon téged. A Holt-Rábcát valahol Sziget és Újváros környékén keresd.”
 • 69. kolombela 2009. október 30. 13:27
  „18. Agent 2009.10.29. 15:00
  Szerintem meg a beruházó és az üzemeltetők hasznára épűlt meg. Minden más szempont lényegtelen leétrejöttében.”
 • 68. kolombela 2009. október 30. 13:23
  „5. p.pablowsky 2009.10.29. 13:23
  A tejgyár kivételével a többit multicégek tették tönkre, a tejgyárat pedig két fideszes díszmagyar, a régi MI-ZO volt tulajdonosai.”
 • 67. sx486 2009. október 30. 12:33
  „A beszélgetés stilusa nekem sokat számit .
  ..dominiim...
  Igy már másként hangzik .
  66 ...hozzászólásoddal igy már egyetértek.”
86 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az Árkádig állt a sor

Több autó csúszott egymásnak a Széchenyi hídon Győrben, hatalmas volt a torlódás csütörtökön kora… Tovább olvasom