Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 1°C Még több cikk.

Megkapta a működési engedélyt a Csizmás Kandúr Állatmenhely

Aki az állatokat óvja, egyben em- berségét is gyakorolja – vallja Eva Rhodes, aki nagy áldozatot vállal- va nyolc éve működtet Bőny-Szőlő- hegyen cica- és kutyamenhelyet – most már a hatóságok által elis- merten közhasznú társaságként.
A Csizmás Kandúr Alapítvány valójában nyolcéves múltra tekint vissza. Eva Rhodes cicamenhelyet hozott létre Bőny-Szőlőhegyen, de tapasztalnia kellett, hogy a megyeszékhelyen és környékén nagyon sok a szabadjára engedett eb, s kötelességének érezte, hogy azokat is befogadja. Akkor még úgy gondolta, ideiglenesen, hiszen Győrben kutyamenhely létrehozását tervezték. Ám nem lett belőle semmi, a városban kóborló ebek száma pedig egyre csak nőtt, s a gyepmesteri telep volt a végállomásuk. Így lett a Bőny-Szőlőhegyen a cicák befogadására eltervezett menhely az ebek befogadója is, végérvényesen.
Az alapító az ebek befogadására tizennégy új kifutókennelt építtet, egy részük már megvan és ezekhez minden, ami még szükséges. A költségek tetemesek, akár tizennyolcmillió forintra is rúghatnak. Hogy az állatmenhelyre szükség van, azt nem lehet vitatni: a cicák mellett nagyon sok olyan kutya kerül ide, amelyeket a létesítmény hiányában az utcára dobnának gazdáik.

A Csizmás Kandúr Alapítvány közhasznú társaság semmilyen állami és önkormányzati támogatást nem kap, ezért vár a vállalkozók és minden jóérzésű ember támogatására, a legkisebbre is.
„ Egy uniós tagországként, amikor végre állattörvénye is van az országnak, kötelességünk az állatokkal is törődni."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ki fizeti a sokorói károkat?

A megyei vis maior keret várhatóan nem lesz elég a sokoróaljai önkormányzatok csaknem húszmillió… Tovább olvasom