Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 13°C Még több cikk.

Megkapta a 238 milliót a gönyűi fogadó

Gönyű - Aláírták a felek a gönyűi postakocsi-fogadó projekt támogatásáról szóló szerződést. A Postakocsi Vendéglátó Kft. az Új Magyarország Fejlesztési Terv Nyugat-dunántúli Operatív Programjából 238 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert. A jelenlegi gazdasági helyzetben azonban még kérdéses a projekt sorsa.

A benyújtott pályázatról az ősszel döntött a fejlesztési programok irányító hatósága, e szerint megyénkből egyetlen projekt – a gönyűi postakocsi-fogadóé – nyert, mégpedig 238 millió forintos, vissza nem térítendő támogatást.

Ez a teljes, várható összköltségnek – a nem kevesebb mint 2,86 milliárd forintnak – 8,7 százalékát teszi ki.

Az erről szóló szerződést tegnap írta alá a regionális fejlesztési ügynökség, valamint a Postakocsi Vendéglátó Kft. – tudatta Perlaki Péter, a cég ügyvezető igazgatója.

A Mária Terézia által alapított fogadót kikezdte a több mint kétszáz év.
A Mária Terézia által alapított fogadót kikezdte a több mint kétszáz év.

A hosszú évek óta vajúdó projekt tervei szerint a meglévő műemlékegyüttesben négycsillagos szálloda, mellette szintén a Duna-parti sétány vonalát követve egy új, szintén négycsillagos wellness-szálloda és a sor végén hasonló pozícióban (más finanszírozásban) egy kikötőépület és turisztikai központ kap helyet. Az új szállodaegységben összesen 69 darab egyszobás és 10 darab kétszobás lakosztály, míg a régi épületben 12 darab egyszobás és 7 darab kétszobás lakosztály alakítható ki. Így tehát összesen 98 lakóegységből állna a komplexum. Fontos, hogy ezen a helyszínen egy jacht- és csónakkikötőt, illetve egy turisztikai központot is terveznek, így ez a szállodaberuházás fontos szerepet játszhat a tranzit-utasforgalom szálláshelyigényének kiszolgálásában is.

A projekt végét azonban egyelőre nem látni: nyilvánvaló, hogy amikor a társaság megpályázta ezt az összeget, még nem volt szó gazdasági válságról. Ahhoz, hogy 2009-ben és 2010-ben a támogatás, több részletben lehívható legyen, még számos kritériumnak meg kell felelni, s valószínű, hogy a szükséges, igen magas hitel kérdését a mai helyzet megnehezíti – tudatta Perlaki Péter, aki a további részletekről egyelőre nem kívánt beszámolni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Auchan az eperföldön?

Győr - Az egyre szaporodó bevásárlóközpontok ökológiai és gazdasági következményeitől féltik a… Tovább olvasom