Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 3°C Még több cikk.

Még 25 millió van a kalapban

Győr - Csaknem kétszáz vállalkozás munkahelymegőrző törekvésének támogatására tett javaslatot a győri önkormányzat ad hoc bizottsága a héten. Mindez 125 millió forintba kerülne.A győri közgyűlés a jövő csütörtökön dönt az önkormányzat által első ízben kiírt munkahelymegtartó pályázat nyerteseiről. A cél a válság hatásainak enyhítése a megyeszékhely mikro- és kisvállalkozá-
sainál. Az előkészítést végző ad hoc bizottság a héten ülésezett és megtette javaslatát.

Simon Róbert Balázs pénzügyekért felelős alpolgármester a Kisalföldnek elmondta: 247 pályázat érkezett be, amelyek közül formai és tartalmi szempontból 184 volt megfelelő. Ezekben összesen 365 álláshelyre kértek támogatást, 125 millió 96 ezer forint értékben. A bizottság valamennyi igényt támogatta.

Sragner László kiemelte a jogi buktatókat kikerülő kiírást, a városháza rugalmasságát és gyorsaságát, a kitűnő előkészítést, a beérkezett pályázatok példás feldolgozását.
Sragner László kiemelte a jogi buktatókat kikerülő kiírást, a városháza rugalmasságát és gyorsaságát, a kitűnő előkészítést, a beérkezett pályázatok példás feldolgozását.


A kiírás szerint a mikrovállalkozások legfeljebb kettő, a kisvállalkozások négy álláshely megtartására kérhettek segítséget. A támogatás fejében a 2009 első negyedévében meglévő átlagos statisztikai létszámukat egy évig meg kell tartani. A politikus úgy vélte, az önkormányzat eddig példásan bonyolította le a pályázatot, noha ilyen feladatot korábban nem végzett.

Teljesen egyetértett ezzel Sragner László, a Gyáriparosok Országos Szövetségének és a Vállalkozók Országos Szövetségének megyei elnöke, aki részt vett a bizottság munkájában. Ő kiemelte a jogi buktatókat kikerülő kiírást, a városháza rugalmasságát és gyorsaságát, a kitűnő előkészítést, a beérkezett pályázatok példás feldolgozását. Hozzátette: az igények alapján nyilvánvaló, hogy a közgyűlés által elfogadott 150 millió forintos keret nagysága megfelelő, nem volt szükség ennél nagyságrenddel nagyobb összegre.

A kalapban 25 millió forint még van. Erre az önkormányzat várja a pályázatokat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bulizz egy jót, hogy segíts! Koncertek a Bridge-ben!

D.E.R.M., Marionette ID, Rosa Parks, Frozen Moment. Fiatalokból álló bandák adnak koncertet pénteken… Tovább olvasom