Kisalföld logö

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 24°C Még több cikk.

Másfél millió forint turisztikai célokra a Téti kistérségben

Több mint egymillió forintot nyert a Téti Kistérség Sokoróaljai Önkormányzatainak Többcélú Társulása pályázati úton LEADER-forrásból kistérségi nap szervezésére.

Az uniós pénzből jövő nyáron tartják meg a közös rendezvényt. Az időpontról és a helyszínről még nem döntöttek, de hagyományteremtő szándékkal szervezik meg. Biztosan bemutatkozási lehetőséget biztosítanak a helyi termelőknek, termékeknek, kulturális csoportoknak, ezzel is felhívják a figyelmet a települések idegenforgalmi értékeire.

Mindezt a térség fejlesztési stratégiáját felvázoló egyetemi kutatás is javasolja, úgy fogalmaz: a továbblépés miatt jó lenne elérni, ha egy-egy környékbeli nem azt gondolná, hogy ˝téti vagyok˝ vagy ˝gyarmati vagyok˝, hanem azt, hogy ˝sokoróaljai vagyok˝.

Szintén a környékbeliek régi – a felmérés összegzésében is kihangsúlyozott – céljai közé tartozik a térség egyelőre jobbára kihasználatlan turistavonzó adottságainak közös népszerűsítése. Ehhez is LEADER-forrásból nyert pályázati támogatást az önkormányzati társulás.

A több mint ötszázezer forintból turisztikai és civil információs pontot alakíthatnak ki a téti Kisfaludy Panzióban. A munkálatokat már elkezdték és várhatóan a jövő év elején átadhatják az irodát, ahol többek közt tévéképernyőn mutatják be a kistérség legszebb természeti és épített látnivalóit, elhelyezik a turisztikai szolgáltatók – éttermek, panziók, lovastanyák, túraútvonalak – szórólapjait.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szombati vásárlási őrület: Belváros, Tesco, Árkád parkoló - Galéria

A hóesés sem vette el az emberek vásárlási kedvét arany vasárnap előtt egy nappal. Megnéztük a… Tovább olvasom