Kisalföld logö

2018. 04. 24. kedd - György 14°C | 23°C Még több cikk.

Már piacon a díjazottak

Győr - Az áprilisban rendezett X. Gyulai Országos Pálinkaversenyen a Pannonhalmi Pálinkárium egy Champion díjat, két aranyérmet, egy ezüstérmet és nyolc bronzérmet szerzett. A Pálinkárium három új terméke pedig azonnal győzedelmeskedett a nemrég rendezett Kizárólag Pálinka Alapú Likőrök Nemzetközi Versenyén.

A Pannonhalmi Pálinkáriumban előállított pálinkák portfóliója folyamatosan bővül. A megnyitáskor, tavaly szeptemberben kilenc darab kisüsti pálinkával jelentek meg a piacon, ma már ez bővült a szamóca- és birspálinkával, valamint a pannonhalmi ágyaspálinkákkal. Az utóbbi héten három, teljesen új termék jelent meg a repertoárban. Piacra került a pannonhalmi pálinkaalapú mézes italok három fajtája: a mézes barack, mézes málna és a mézes meggy.

– A megjelenéssel párhuzamosan beneveztük őket a Kizárólag Pálinka Alapú Likőrök Nemzetközi Versenyére, ahol a málna, valamint a meggy aranyérmes lett, míg a mézes ágyasbarack bronzérmes helyezést ért el – mondta el lapunk érdeklődésére Barabás Attila, a Győri Likőrgyár Zrt. vezérigazgatója.

A valódi pálinkaalapú italok közül a mézeseknek óriási reneszánszuk van, a pálinkák jelentős része, közel 50 százaléka ilyen mézes alapú italként kerül manapság a piacra. A Győri Likőrgyár Zrt. évente 4–5 hasonló versenyre viszi italait, általában sikeres eredménnyel.

– Elsősorban szakmai kontroll ez, hisz nem társadalmi, hanem szakmai zsűri végzi a minősítést. A versenyen nincs udvariasság, nincs bántó szándék, csak őszinte szakmai vélemény, amely nekünk és versenytársaink számára is kiemelten fontos – zárta a vezérigazgató.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Feleséggyilkosság: az egyik kislány is végignézte

Győr–Dorog - Tizennégy évi fegyházbüntetésre ítélt a Győri Ítélőtábla tegnap egy harminchét… Tovább olvasom