Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Már épül a pinnyédi híd alapja Győrben

A munka a tervezett ütemben halad, november 15-re lesz kész a beruházás.
Látványosan dolgoznak már a munkagépek Pinnyédnél, részben a majdani hídfő alatt, részben pedig a rávezető út kijelölt helyén, ahol a hídhoz vezető töltés épül. A határidő november 15-e, a kivitelező tartja az ütemtervet.

A tervezett tempóban halad a pinnyédi híd építése – mondta el érdeklődésünkre Fűke Péter, a győri polgármesteri hivatal településfejlesztési főosztályvezetője. A jelenleg „zsákfaluhoz" hasonlítható városrész, valamint a Holt-Rábca túloldalán fekvő Győr-Sziget összekötése részben föld alatti munkával, részben a töltéstest alapjainak építésével kezdődik. Fűke Péter elmondta: a kivitelező tájékoztatása szerint jövő hét végéig befejezik a híd kútalapozását, amelyre ezután ráépülhetnek a hídfők, s utána készül el a hídszerkezet. A hídfők épülésével részben párhuzamosan emelik a töltéstestet, amelynek munkálatai már most is folynak a Holt-Rábca medrében, a Pinnyéd felé vezető Kunszigeti útról letekintve markolókat, darukat, úthengereket láthatunk. Ezek a gépek a már előkészített területen dolgoznak – azon a szinten, amely hamarosan megszűnik, hiszen a Rábca felé haladó út töltéskoronájának teteje a mostani pinnyédi úttal egy szintben lesz. Várható, hogy a töltéstest lassabban fog épülni annál, mint ahogy első látásra elképzelnénk, mivel a földet rétegenként tömöríteni fogják az úthengerek.

A munkagépek a hídra vezető utat készítik elő a meder pinnyédi oldalán. Fotó: Bertleff András
A munkagépek a hídra vezető utat készítik elő a meder pinnyédi oldalán. Fotó: Bertleff András


Mint arról korábban már írtunk: a 12 méter széles, nyolcméteres nyílású műtárgy építésére 147 millió forint plusz áfás (azaz bruttó 187 millió forintos) ajánlatot tett a nyertes cég, amely november 15-ig készíti el a hídtestet és a földműveket. Ezután azonban még nem lehet használni a műtárgyat, mert a csatlakozó utakat – amelyekre jövőre másik pályázatot ír ki a város – csak 2014 őszén adják át, amikor a Győri Dózsa-sporttelep közelében az új uszoda is felépül.

Olvasóink írták

  • 1. urbaniastapista 2013. augusztus 27. 21:21
    „A Honda szalon még mindig működik. Addig nem lesz út a hídhoz. Meddig?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csatornagondok: új vezeték Győr-Révfaluban

Győrben az Ady Endre utcában árvíz idején összeroppant szennyvízcsatorna ideiglenes pótlása egyre… Tovább olvasom