Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

M85-86 - Nyárra kész lesz három új autóútszakasz

A befejező munkálatok vannak már csak hátra az M85-ös és M86-os autóút három megyei szakaszán.

Ahogy arról beszámoltunk, ideiglenesen ismét új közlekedési rendet kell megszokniuk az Enese és Csorna között közlekedőknek az M85-ös autóút építése miatt.

A legnagyobb változás, hogy lezárták a 85-ös főút Enese átkelési szakaszát Csorna felől, s a forgalom Győr felé csak az enesei elkerülőn haladhat. Ez is jelzi, hogy a végéhez közelít a kivitelezés több szakaszon is.

Loppert Dániel, a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs vezetője a Kisalföldet arról tájékoztatta, hogy Győr és Enese, Enese és Csorna között, valamint a csornai elkerülőn egyaránt befejeződött a töltésalapozás és a töltésépítés. A szakaszokon tavaly július óta aszfaltoznak, s ezzel a munkafázissal lassan végeznek. Folyamatban van még a betonozás, a vadvédő kerítés építése, a forgalomtechnika és a csapadékvíz-elvezetés kialakítása.

Enese és Csorna között hamarosan végeznek az aszfaltozással. Fotó: H. Baranyai Edina
Enese és Csorna között hamarosan végeznek az aszfaltozással. Fotó: H. Baranyai Edina


Ezt a három szakaszt nyáron adják át a forgalomnak. A cég ennél konkrétabb dátumot ezúttal nem jelölt meg, korábban júniusi időpontról volt szó. A leghátrébb a leendő M86-os Csorna és Hegyfalu közötti részén tartanak, ott ugyanis a beton útalap építése csak ősszel, az aszfaltozás pedig az év végén kezdődhet el. A töltésépítés, a hidak, felüljárók alapozási és tartószerkezetei, gerendái idén készülnek el.

A szakaszavatásra utolsóként legkorábban 2016 őszén kerülhet sor, így akkortól lehet majd végig autóúton haladni Győr és Szombathely között.
A fejlesztés egyébként a térség legdrágább közlekedési beruházása.
A Győr–Enese, valamint az Enese–Csorna szakasz építését a Colas-csoport összesen 27,1 milliárd forintért nyerte el közbeszerzésen, a csornai elkerülő első ütemére pedig a Magyar Aszfalt Kft. és a Közgép Zrt. tette a legkedvezőbb, 30 milliárd forintos ajánlatot. A Csorna–Hegyfalu szakaszra a Közgép Zrt. és a Strabag Zrt. vonulhatott fel, s munkájáért 65,9 milliárd forintot kap.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vegyen lakást, kap egy robogót!

Már persze nem a lakás helyett. Hanem hozzá! Az egyedi stílusú társasházban kínált, 115nm-es,… Tovább olvasom