Kisalföld logö

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 19°C | 30°C Még több cikk.

Lezárják a Baross hidat - A helyközi buszok új útvonalakon - térkép

Május 5-től, hétfőtől várhatóan november 15-ig újíttatja fel az az állami közútkezelő – azaz a Magyar Közút Nonprofit Zrt. – a Baross hidat, amelyet ebben az időszakban teljesen lezárnak a forgalom elől – derül ki abból az előterjesztésből, amelyet a jövő héten tárgyal a győri közgyűlés.
A rekonstrukció miatt jelentős forgalomelterelések lesznek a megyeszékhelyen s több helyütt változni fog a forgalmi rend. Szinte biztos azonban, hogy még így is közlekedési dugók alakulnak ki.

A hídlezárás miatt az utasok hosszabb menetidőre, megszűnő megállókra készülhetnek.
A hídlezárás miatt az utasok hosszabb menetidőre, megszűnő megállókra készülhetnek.

A Baross híd kulcsszerepet tölt be Győr vasúttól délre és északra eső városrészeinek összeköttetésében, s naponta mintegy 17 ezer jármű – közte ezer busz – halad át rajta.

A beruházás hátrányosan érinti a helyközi tömegközlekedést is, főleg, miután közvetlenül mellette helyezkedik el a vidéki autóbusz-pályaudvar. Az állomásra érkező és onnan induló járatoknak ideiglenes útvonalakat kellett kijelölni a hídlezárás idejére. Ezt igyekeztek úgy megoldani, hogy – amennyire lehet – a forgalmat megosztják a párhuzamos utcák között. Így közlekednek majd buszok a Kálvária utcában, a Zrínyi utcában, a Külső Baross úton, valamint a Bartók Béla úton is.

A nagyobb méretért kattintson a térképre!
A nagyobb méretért kattintson a térképre!

A térképen látható útvonalváltozások miatt ideiglenesen megszűnik négy megállóhely: a Szent István úti (régen bútorbolt elnevezésű), a két Eötvös parki, a Nádor aluljáró elnevezésű, illetve a Malom ligeti. A munkásjáratokra az Eötvös park helyett a Dunacenternél, a Malom liget helyett a Szigethy Attila úton, a könyvtárnál lehet majd átszállni.

A menetidő csúcsidőben – például reggel fél 8 tájékán – akár tíz-tizenöt perccel is hosszabb lehet a megszokottnál. Ez fokozottan igaz lehet az első időszakra, ameddig az autósok nem tapasztalják ki, milyen időpontokban, illetve útvonalakon tudnak a leggyorsabban és a legegyszerűbben eljutni céljukhoz. Amikor nem lesznek közlekedési dugók, akkor is általában öt perccel hosszabb utazási idővel lehet számolni, de például a Gönyű, valamint az 1-es és a 85-ös főút felől érkező buszok esetében csúcsidőn kívül várhatóan csak minimális menetidő-növekmény jelentkezik majd.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Húsvéti fürdőzés Győrben

A győri Rába Quelle Fürdő, változatlan nyitvatartással (naponta 9 és 21 óra között), húsvéti… Tovább olvasom