Kisalföld logö

2017. 02. 19. vasárnap - Zsuzsanna -3°C | 7°C Még több cikk.

Lezárások lassítják a forgalmat Győrben

Legalább fél tucat helyen vannak, illetve lesznek Győrben olyan munkálatok, amelyek forgalomkorlátozással járnak.

Az intézkedések több városrészt – a belvárost, Adyvárost, Győrszentivánt és Nádorvárost – érintenek. Az egyik ilyen – amint arról szombaton beszámoltunk –, hogy megkezdődött a Kossuth (révfalui) híd egyik járdakonzoljának felújítása. Emiatt szeptember 9-ig az autók félpályán, jelzőlámpás irányítás mellett közlekedhetnek.


A Kossuth hidat augusztus elején, a betonozáskor három-négy napra le is zárják a forgalom elől, mert a beton kötési idejének első felében nem megengedett a hídszerkezet mozgása.

Ugyancsak többször írtunk a Petőfi híd belvárosi hídfőjénél lévő körforgalomról, amelynek burkolata a csatornavezeték szivárgása miatt több mint egy hete szakadt be. A helyreállítási munkálatok még másfél, két hetet vesznek igénybe, addig a körforgalmi rendet felfüggesztették, a körforgalom egyik ágát pedig lezárták.

Máthé-Tóth Péter, a városi útkezelő szervezet szóvivője a Kisalföldnek elmondta azt is: az Ipar utcai felüljárón a dilatációs elemek cseréje miatt a kétszer két forgalmi sáv helyett egy-egy sávon halad a forgalom. A munkálatok néhány napon belül befejeződnek.


A nagyobb méretért kattintson a képre!
A nagyobb méretért kattintson a képre!

A belvárosi gyalogoszónához tartozó Király utca és Dr. Kovács Pál utcákban elkezdődött az ivóvíz-bekötővezetékek cseréje, a gázvezetékcserének pedig ma állnak neki. A szolgáltatók augusztus közepéig végeznek a beruházással. Mától az engedéllyel rendelkezők sem hajthatnak be autóval a Király utcába.

A héten kezdődik Győrszentivánon a Váci Mihály utca felújítása. Az első ütemben a Déryné utca és az iskola előtti buszöböl közötti szakasz rekonstrukciója történik meg, új csapadékvíz-elvezető csatornával és burkolattal, parkolókkal. A munkavégzés miatt egy sávra szűkül a rendelkezésre álló terület, emiatt érdemes lesz inkább a Kör tér, Egressy utca felé kerülni.

Ugyancsak forgalomkorlátozással jár, hogy a Kodály Zoltán utca és a Földes Gábor utca kereszteződésében, a tervezett körforgalom területén kicserélnek két ivóvízvezeték-szakaszt. Emiatt lezárták a Földes Gábor utca Ifjúság körút felé vezető ágát, később pedig a kórház felé vezetőt kell. A Tesco és a Jysk áruházaknál az áruátvételhez a Szigethy Attila út–Ifjúság körút–Földes G. utca útvonalon közlekedhetnek. Ez azzal jár, hogy olyan útvonalon is megjelennek majd teherautók, ahol eddig nem. Mindez augusztus elejéig tart.

A Mészáros Lőrinc utca és az Eszperantó utca csomópontjában hiányoznak a gyalogos- és kerékpáros-átkelők, illetve szükséges egy új, Eszperantó u. felé irányuló kanyarodósáv. Ezzel együtt előkészítik a leendő új jelzőlámpás irányítás alépítményeit is, mert a későbbiekben szeretnének jelzőlámpát telepíteni a kereszteződésbe. A munka várhatóan július végén kezdődik, félpályás lezárás mellett. Nyáron ugyan ott is kisebb a forgalom, de a reggeli és a délutáni
csúcsidőszakban érdemes lesz a Mester utca–Tihanyi Árpád út, illetve a Bartók Béla út–Álmos utca–Tihanyi Árpád út– Nádor aluljáró útvonalakat használni.

Olvasóink írták

  • 1. macizoli 2013. július 15. 20:27
    „agy a <moderálva> a városban!
    A Györkőc fesztiválon nem adtak ki minden díjat.A bújócska győztesét most keresik!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megyei kalandpark-körkép: átcsúszott már kötélen a Mosoni-Duna felett?

Hol lehet drótkötélen csúszni, falat mászni és trambulinon ugrálni, ha kalandos hétvégi programra vágyunk? Tovább olvasom