Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Letették a Rehau győri gyárának alapkövét - fotók

Letették a Rehau Automotive Kft. új gyárának alapkövét csütörtökön a Győri Ipari Parkban; az üzemben az Audi három modelljéhez gyártanak lökhárítókat 2013-tól.


A 10 hektáros területen felépülő 26 ezer négyzetméteres üzem  a beruházás első fázisa lesz. A modern, környezetkímélő  technológiával megépülő létesítményben mintegy 200 ember kap állást,  akiknek háromnegyed része a termelésben vesz részt.  A 60 millió  eurós (körülbelül 17 milliárd forintos) beruházáshoz 985 millió  forintnyi uniós, illetve magyar pályázati támogatást nyert el a  társaság. 

Markus Grundmann ügyvezető igazgató elmondta, hogy a  polimereket gyártó cégcsoport két évtizede van jelen Magyarországon.  Eddig az építőipar és az ipar, jellemzően a bútorgyárak számára  állított elő terméket, most azonban, harmadik ágazatként, az  autóipart is kiszolgálják.

Rehau alapkőletétel. Fotó: Mészáros Mátyás


A gyárépület mintegy öt hónap alatt készül el, ezt követően állítják be a gépeket, a termelés pedig a  jövő év második negyedében indulhat meg - ismertette. Arról, hogy a  mostani beruházást követi-e második fázis, az igények tükrében  döntenek; a mostani projekt eredményeként összesen évi félmillió  első és hátsó lökhárítót tudnak majd előállítani, a munkák teljes  vertikumát helyben végezve - tette hozzá.  

Az MTI érdeklődésére az  ügyvezető igazgató közölte: az üzem kapacitása az Audi igényeinek  kielégítésére lesz elegendő. A Győrben készülő A3 és TT, valamint a  pozsonyi gyárban összeszerelt Q modelleket látják el termékeikkel.  

Emlékeztetett arra, hogy hat évtizedes történelemre tekint  vissza a mindmáig családi kézben lévő német vállalkozás kapcsolata  az Audit is gyártó Volkswagen-csoporttal, hiszen 1950-ben kezdtek  alkatrészeket szállítani a "Bogárhoz".

Hídvégi Balázs, a  nemzetgazdasági tárca külgazdaságért felelős helyettes államtitkára  a beruházás fontosságát kiemelve arról beszélt, hogy azok az európai  országok, térségek tudnak helytállni a válság idején is, amelyekben megmaradt az ipari termelés, az értékteremtés. Ezért is célja a  kormánynak az ipar, a termelés erősítése.

A Rehau 2005 óta  készít lökhárítókat különböző Audi-modellekhez, termékeit "just in  time" rendszerben szállítja közvetlenül az autógyártó vállalat  gyártószalagjára.

Olvasóink írták

 • 8. knifemaster 2012. augusztus 05. 10:06
  „7. pancser 2012.07.14. 08:51
  Az országban maradt profit mellett is ugyanannyi járulék folyik be(majd onnan el) a kasszába.”
 • 7. pancser 2012. július 14. 08:51
  „6."hunter111" Mindegy a macska fehér vagy fekete a fontos az megfogja-e az egeret.
  szakíts már végre ezzel a földhözragadt gondolkodással, nem mindegy az neked, Kovács vagy Schmidt a befektető, egy a lényeg, adóbevétel és munka. Nem tudom tudod-e hogy minden ft nettó munkabér után kb kétszer annyi folyik be a különböző kasszákba, egészségbiztosítás, nyugdíjjárulék stb címén. Tetemes a helyi adó is, ezzel szemben "matyar" honfitársaid egy része offshore cégekben gondolkodik. Persze, ha Kovács úr a rokonod akkor értelek, nekem meg mindegy ki cseszi el a pénzét(kivett nyereség) Las Vegasban!”
 • 6. hunter111 2012. július 14. 07:18
  „Megint egy cég ami külföldi magánemberek kezében van és felveszik érte a magyar állami támogatást.És megint egy új rabszolgatelep jön létre a jelenlegi magyar kormány munkáltatópárti,a munkást kihasználó és nyomorba taszító törvényeknek köszönhetően!Vigyázzatok mert már fogy a türelem!”
 • 5. Demalgon 2012. július 13. 11:58
  „Tudok adni elérhetőséget a HR vezetőhöz, ha gondolod .... Biatorbágyon van a központja, ott kell keresni olyat, hogy Bognár Balázs, majd ő elmondja a többit.”
 • 4. Karlos 2012. július 12. 14:50
  „néhány munkahely: pozitív, kivitt haszon: negatív, itt pöfögik a mocskukat a légterünkbe amit másutt Európában már nem tehetnének meg. Tapsvihar.”
 • 3. bojtár 2012. július 12. 12:40
  „hát ennyit erről:
  http://index.hu/gazdasag/magyar/2012/07/12/tutalis_kudarc_a_munkahelyteremtes/”
 • 2. bojtár 2012. július 12. 12:35
  „1. Bo9903 2012.07.12. 12:21
  matolcsi vagy orbánnál:)”
 • 1. Bo9903 2012. július 12. 12:21
  „Hol lehet jelentkezni a Rehaunál álláshirdetésre?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Virágládákat borítottak fel a győri Kálóczy ligetben

Csütörtök reggelre ismeretlenek a Kálóczy ligetben mind a tíz, dézsába ültetett nagyméretű… Tovább olvasom