Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 22°C Még több cikk.

Lelkészek a megyei egyetemeken

Ökumenikus egyetemi lelkészség működik a Széchenyi-egyetemen és a Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai-karán. A szolgálatban katolikus, evangélikus és református lelkészek vesznek részt.

A történelmi egyházak mindegyike foglalkozik ifjúsági munkával. Ennek sajátos területe az egyetemi lelkészség, ami szeptembertől ökumenikus formában Győrött, a Széchenyi-egyetemen, illetve a Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai-karán is működik.

A megyeszékhelyen Bogdányi Mária evangélikus lelkész, Megyeri Ciprián római katolikus plébános, illetve Pálfi Zsuzsanna és Wágner Tamás református lelkipásztorok végzik a szolgálatot.

– Abban szeretnénk segítséget nyújtani, hogy a hallgatók a sok tanulás mellett lelkük "karbantartásával" is foglalkozhassanak – említette Bogdányi Mária.

– Istentiszteleteken, illetve a szokásos gyülekezeti formáktól eltérően előadásokon, könnyű- és komolyzenei koncerteken, fórumbeszélgetéseken és sok más közösségi alkalmakon biztosítunk lehetőséget arra, hogy a fiatalok közelebbi kapcsolatba kerülhessenek a hittel és egymással.

Fotó: Krizsán Csaba (MTI).
Fotó: Krizsán Csaba (MTI).


Megyeri Ciprián, a Széchenyi-egyetem szomszédságában lévő révfalui Szentháromság-templom plébánosa is azt hangsúlyozta, hogy elsősorban azokat a keresőket kívánják megszólítani, akik eddig valamilyen okból nem, vagy kevésbé fordultak Isten felé.

– Tapasztalatom szerint a hallgatók körében is nő az igény arra, hogy gondjaikkal lelkészhez forduljanak, kérdéseikre választ kapjanak, vagy éppen magukhoz vegyék a szentségeket.

Mindkét egyetem egy állandó helyiséget biztosított számunkra, ahol a héten egy-egy fogadóórát tartunk – tájékoztatott Megyeri Ciprián.

Ahogy a két lelkész szavaiból kiderült – református kollégáikkal együtt –, azt remélik: a jövőben egyre jobban ismertté válik szolgálatuk, mind többen választják programjaikat és éreznek késztetést arra, hogy felkeressék az ökumenikus egyetemi lelkészség munkatársait és a "mustármagból előbb-utóbb szép növény növekedhet".

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kisalföld Volán: tovább érvényes a bérlet

Tájékoztatjuk olvasóinkat, hogy a Kisalföld Volán az őszi szünetre való tekintettel az októberre… Tovább olvasom