Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 22°C Még több cikk.

LEADER-együttműködés a főapátsággal

Győr - A Pannónia Kincse Turisztikai Desztináció Menedzsment Szervezet és a Pannonhalmi Főapátság csütörtökön turisztikai együttműködési megállapodást írt alá.

A felek a Pannónia Kincse Turisztikai Információs Pont Czuczor Gergely utcai irodáját választották az ünnepélyes aktus helyszínéül. Mint a Kisalföldben már többször is tudósítottunk róla, a Pannónia Kincse LEADER Egyesület keretében működő Turisztikai Desztináció Menedzsment Szervezet felelős a térség idegenforgalmi fejlesztésére igénybe vehető európai uniós LEADER-támogatások igénybevételéért, felhasználásáért.

Gönczi Zsolt ügyvezető elmondta, a szervezet célja, hogy a települések lehetőségeit feltérképezve hozzásegítse a civil, az önkormányzati, a vállalkozói és az egyházi szektor szereplőit egységes turisztikai stratégia kialakításához, a fejlesztéséhez szükséges források megteremtéséhez.

Dr. Hortobágyi Cirill perjel és Gergó András, az egyesület elnöke az együttműködési szerződés aláírásakor. Fotó: Bertleff András
Dr. Hortobágyi Cirill perjel és Gergó András, az egyesület elnöke az együttműködési szerződés aláírásakor. Fotó: Bertleff András

Turisztikai útvonalakat alakít ki, turisztikai programkínálatot biztosít a településekkel közösen egy- és többnapos túrákhoz.

Ennek keretében kötöttek már együttműködési megállapodást a református egyház, illetve a katolikus egyházmegye kínálatának bemutatására, most pedig a Pannonhalmi Főapátság képviselőjével, dr. Hortobágyi Cirill perjellel írtak alá szándéknyilatkozatot.

A Kisalföld kérdésére a perjel megerősítette, bár igaz, hogy Pannonhalma már hagyományosan sikerrel menedzseli saját turisztikai értékeinek bemutatását, a kölcsönös előnyök reményében nyitottak minden, a térségi együttműködés erősítésére irányuló kezdeményezésre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Alelnökségért kampányol

Győr - Radnóti Ákos, a Fidelitas győri szervezetének elnöke kampányt indított a szervezet egyik… Tovább olvasom