Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Laptopöröm a tényői Ady-iskolában

Nyolc tanulói és egy tanári laptopot vásároltak abból a több mint 1,3 millió forintos uniós forrásból, amit a Győri és a Téti kistérségben egyedüliként az Ady-iskola nyert el.

Nagy volt az öröm a napokban a tényői általános iskola 6. osztályában (ebbe a közösségbe jár Fekete Mónika, az üvegcsontú kislány is, akiről többször írtunk – a szerk.), amikor a diákok kipróbálhatták azokat a laptopokat, amiket az önkormányzat az uniós forrásból nyert több mint 1,3 millió forintból vásárolhatott.

Lelkesen használják a tényői hatodikosok – köztük az üvegcsontú Fekete Mónika is, akiről lapunkban többször írtunk – a napokban megérkezett új laptopokat.
Lelkesen használják a tényői hatodikosok – köztük az üvegcsontú Fekete Mónika is, akiről lapunkban többször írtunk – a napokban megérkezett új laptopokat.

– Büszkék vagyunk arra, hogy intézményünk a megyei kilenc nyertes között, a Győri és a Téti kistérségben egyedüliként kapott támogatást a fejlesztési projektjére. Nyolc tanulói és egy tanári géppel gazdagodtunk – tudatta Máté Melinda, az Ady-iskola igazgatója.

– A gyerekek szívesen dolgoznak egyénileg és csoportosan is az órákon, lelkesen böngésznek információkat a tananyaghoz, egy szóval sem kell őket ösztönözni a tanulásra. A tanár saját számítógépén folyamatosan kapcsolatban áll velük, figyelemmel kíséri, irányítja a munkájukat. Bármelyik tanuló képernyője kivetíthető, megosztható a többiekkel például a feladatmegoldás szemléltetéséhez.

Máté Melinda elmondta: az új tanulásszervezési formához tapasztalatokat, szakmai anyagokat a baji iskolából (Komárom megye) szereztek, ahol már évek óta használják ezt a programot.

Egyelőre szövegértéshez, matematikához, történelemhez és fizikához, valamint alsós idegen nyelvhez vásároltak digitális tananyagot, ha igény jelentkezik, bővítik a kínálatot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elment a centermenedzser

Egyenes, szókimondó ember volt. Ragyogó kék tekintetét, úriember stílusát, aki csak egyszer… Tovább olvasom