Kisalföld logö

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 10°C | 17°C Még több cikk.

Kultúrnap a Lloyd tetőgalériájában vasárnap

A Terasz csoport október 13-án rendezi a Várostervező KultúrNapot, ahol a témához kötődő egyéb események is helyet kapnak.

Mindenkiben van egy projekt. Mondd el mi a tiéd és együtt megvalósítjuk!

A városban lakók örömeinek és aggályainak egyik lényeges forrása maga a városi környezet.

Mindannyian álltunk már meg az utcán dicsérve vagy éppen bírálva lakóhelyünk régi vagy új elemeit. Beszélgetéseink gyakori témájául is szolgál városunk élhetősége, problémái és olykor egyetértésre jutunk, hogy mik azok a hiányzó apróságok, melyek életünket teljesebbé tehetnék.

A fiatal győri építészek által alakított Terasz Csoport éppen e gondolatok, ötletek megvalósulását szeretné elősegíteni.

Céljuk az emberekben levő alkotóerő mozgósítása, mely a városi kisközösségek életterének alakításában számottevő tényező lehet.
Természetesen a közlekedés, a parkolás, az infrastruktúra vagy a zöldterületek városi léptékű fejlesztése nem a lakók feladata. Ugyanakkor egy sikeres helyi kezdeményezés könnyen kinőheti magát és nagyobb területekre is jótékony hatással lehet, képes kedvező folyamatokat elindítani.


Az alulról jövő kezdeményezések jó példái a Budapesten és Európa szerte már népszerű közösségi kertek, melyek a lakásban lakók számára is lehetővé teszik a kertészkedést, növénytermesztést. Több nagyvárosban nyújtanak hasonlóan közkedvelt szolgáltatást a közterületeken elhelyezett – könyvcserén alapuló – nyitott könyvespolcok is.

Ezen akciók közös vonása, hogy a legjobb eredmény úgy érhető el, ha még a megvalósítás előtt egyeztetik valamennyi érintett fél álláspontját.
A Terasz csoport ezt szem előtt tartva rendezi meg 2013. október 13-án, vasárnap délután, 14:00-tól a Várostervező KultúrNapot, ahol a témához kötődő egyéb események is helyet kapnak. A délután helyszínéül a Széchenyi téri Lloyd épület tetőgalériája szolgál, egyedülálló kilátással és ihletet adó légkörrel.

A program első felében helyi divat- és formatervezők mutatkoznak be, ahol divatbemutatóval összekötött kötetlen beszélgetés során ismertetik munkájukat.

16:00-tól a Terasz Csoport bemutatja projektjavaslatait, többek között a Marcalvárosi Közösségi Kertek- és Tetőkertek koncepcióterveit, illetve a belvárost és a vízpartokat érintő ötleteit.

A Terasz csoport tagjai közös eszmecserére és tervezésre hívnak mindenkit, akit érdekel lakó környezetének minősége és feladatának érzi annak alakítását. A program résztvevői egy workshop keretében fogalmazhatják meg igényeiket, nyilváníthatnak véleményt, illetve vázolhatják saját elképzeléseiket.

A programot 19 órai kezdettel Slawomir Mroźek Emigránsok című darabja zárja, melyet a Bárka- és Belvárosi Színházak színészei adnak elő.

A délután részletes programja megtekinthető a Terasz Csoport Facebook oldalán, valamint a www.teraszcsoport.hu honlapon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győrben tart előadást Dr. Forgács Imre korábbi igazságügyi miniszter

A Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam-és Jogtudományi Kar Jogelméleti Tanszéke szervezésében… Tovább olvasom