Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

KUKAkulTúra Győrben és Sopronban: megnyitják kapuikat a megyei hulladékkezelők

A hulladékkezelési "legendákat" ("úgy is összeöntik a szelektív szemetet") próbálják eloszlatni a hulladékkezelők nyílt napjával.

A tavalyi első nyitott kapuk után az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft. (OHÜ) idén is megrendezi a hulladékkezelők nyílt napját.

Október 5-én országszerte több mint hatvan helyszínen várják a hulladékkezelők az érdeklődőket. Megyénkben Győrben és Sopronban is betekintést nyerhetnek az érdeklődők a hulladékgyűjtés rejtelmeibe.


A sashegyi Hulladékkezelő Központ egyik hulladékudvara - fotó: Vörös Szilárd (MTI)
A sashegyi Hulladékkezelő Központ egyik hulladékudvara - fotó: Vörös Szilárd (MTI)`Minek gyűjtsem szelektíven? Úgyis összeöntik!´

"A szelektív hulladékgyűjtéssel és az újrahasznosítással kapcsolatban még mindig rengeteg tévhit forog közszájon. Gyakran hallani ilyen szkeptikus vélekedéseket: `Minek gyűjtsem szelektíven? Úgyis összeöntik!´, `Mások is így csinálják - miért pont én szelektáljak?´, `Végül úgyis a lerakóba kerül minden...´

A negatív attitűdökön, a tájékozatlanságon alapuló téves elképzeléseken hivatott változtatni az immár második alkalommal megrendezett rendezvény.

Most szombaton a KUKAkulTÚRA résztvevői megismerkedhetnek a legújabb eljárásokkal, a szelektív gyűjtés fontosságával és a feldolgozás folyamatával, emellett rácsodálkozhatnak arra is, mi minden készülhet az újrahasznosítás során" - mondta portálunknak Török Szabolcs, az OHÜ Nonprofit Kft. szóvivője.

"A KUKAkulTÚRA egyik nem titkolt célja a tudatos vásárlásra való felkészítés, ezzel a hulladékképződés megelőzése, a szelektív hulladékgyűjtés elterjesztése és a szemléletformálás" - folytatta Török Szabolcs.

A KUKAkulTÚRA helyszíneinek és programjainak teljes listáját ide kattintva tekinthetik meg!

Fontos információk a győri és soproni nyílt napról

Győrben a sashegyi hulladékkezelő központban (Győr, Külső Fehérvári út 1.) 10 órától 14 óráig várják az érdeklődőket, ahol bemutatják a teljes hulladékkezelési tevékenységet és a járműparkot is.

Előzetes regisztráció nem szükséges, a csoportok körbevezetése minden egész órában indul. Egy csoportban legfeljebb 20 főt tudnak körbevezetni a telepen.

"Újdonság, hogy október 5-én fél tízkor a győri városháza melletti buszmegálló szigetről külön busz indul a telepre, a tízórai bemutatóra és vissza.

A busszal az üzemlátogatásra érkezők jelentkezését október 3-ig a media@gyorszol.hu e-mail címen várja a GYŐR-SZOL Zrt. A busszal érkezők visszaszállítását fél tizenkettőkor induló autóbusszal a közszolgáltató biztosítja.

A nyílt napon az üzem megtekintése körülbelül egy órát vesz igénybe. A rendezvényre érdemes rétegesen felöltözni és olyan cipőt felvenni, amelyben kényelmesen lehet egy órát gyalogolni"- mondta portálunknak Nagy Csaba, a Győr-Szol kommunikációs menedzsere.

Bálázás is lesz Sopronban

A Hűség városában (Sopron, Harkai úti telep) szintén bemutatják a hulladékkezelő telepet és a szelektíven gyűjtött hulladék feldolgozását, valamint kartonpapírt is báláznak.

A soproni hulladékkezelő telep 9 órától 13 óráig nyitja meg kapuit; egy csoportban maximum 15 főt tudnak fogadni.

Előzetes regisztráció szükséges Sopronban (e-mailen a szelektiv@stkh.hu címen; vagy telefonon 06-99-506-483-as számon), fényképezni pedig tilos, ami azért - lássuk be - szokatlan egy nyílt nap esetében.

A Harkai úti telep Sopronban - fotó: Magasi Dávid
A Harkai úti telep Sopronban - fotó: Magasi Dávid

Olvasóink írták

  • 1. pistika 2013. október 02. 07:23
    „Ahhoz képest, hogy komoly közpénzből finanszírozott projekt, érthetetlen a fényképezési tilalom Sopronban. Az stkh.hu és a valogassunk.hu oldalakon pedig semmi sincs a programról.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nézze meg a felújított péri repteret madártávlatból! - fotók

Felvételeinken látható olyan Airbus is, melyet korábban csak "kicentizve" tudtak volna letenni a pilóták. Tovább olvasom