Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Közösen a győri belvárosért

A Rába Nyrt. és a győri önkormányzat a jövőben közösen fog tevékenykedni a belváros fejlesztésén - erről írtak alá csütörtökön szándéknyilatkozatot a cég és a város vezetői.

A nagy múltú vállalatnak jelentős ingatlanai vannak a kisalföldi megyeszékhely központi részén. A most elfogadott együttműködés értelmében a város fejlesztési céljait és cég elképzelésit összehangolják.A Rába korábbi években jelentős telephely-koncentrációt hajtott végre, amelynek eredményeként Győr belvárosában 43 hektárnyi terület szabadult fel. Az egykori ipartelep kiürítését és környezeti kármentesítését követően a terület egy részén már megkezdődött egy új városnegyed kialakítása. A most aláírt szándéknyilatkozat értelmében a felek közösen tekintik át, hogyan lehet a Rába ingatlanfejlesztési elképzeléseit összehangolni a városrendezési tervekkel.

A Rába és a győri önkormányzat a feladatok elvégzésére közös munkacsoportot hoz létre. Borkai Zsolt, Győr város polgármestere elmondta: "A stratégiai jelentőségű szándéknyilatkozat igazodik a város által kidolgozott és széles körben egyeztetett Integrált Városfejlesztési Stratégiához és figyelembe veszi a megváltozott ingatlanfejlesztési lehetőségeket is. Jelentősége, hogy harmonizálni kívánja a korábban két önálló koncepciót, biztosítva, hogy Győr pozíciójához méltó belváros alakuljon ki, amely szervesen integrálódik a történelmi belváros építészeti és funkcionális értékeihez.

Az együttműködéssel az utóbbi évtizedek korszakos jelentőségű projektje gyorsulhat fel, ami Győr XXI. századi, modern, európai városképét teremti meg." Pintér István, a Rába Nyrt. elnök-vezérigazgatója hozzátette: "A Rába tevékenysége több mint egy évszázada szorosan összefonódott Győr életével. A város egyik legnagyobb vállalataként nem csupán munkahelyek biztosításával és különféle anyagi támogatással, hanem a város jövőjének tervezésében való aktív, felelős részvétellel is hozzá kívánunk járulni Győr fejlődéséhez. Ezért üzleti célunkat, az alaptevékenységéhez nem tartozó ingatlanok hatékony hasznosítását is úgy kívánjuk megvalósítani, hogy az optimálisan járuljon hozzá a város hosszú távú, harmonikus fejlődéséhez."

Olvasóink írták

 • 3. PaPa 2009. március 06. 09:02
  „Elöször arra lennék kiváncsi de öszintén, hogy kik fogna oda letelepülni?
  Másodszor az ilyen szabóféle befektetésekből még eddig nem sok jó származot a városnak legfeljeb megint saját zsebtöltés lesz ebből.”
 • 2. ASHER 2009. március 05. 18:51
  „ahhoz elsosorban az kell hogy lakostol mindenestol el kell radirozni a kossuth utcat es kornyeket!!!!!!!
  a tobbi aztan mar megy magatol,mint a sibenafityooooo!!!!!”
 • 1. gerald 2009. március 05. 17:38
  „Hajrá Szabó Elvtárs!
  Ha ugyanúgy sikerül mint az écsi próbapálya hasznosítás, "Kis Hilton" értékesítés, 9 éve akkor bizton jól jár a város.
  Sok Sikert!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eltűnt keresi a rendőrség

Eltűnés miatt keresi a Győri Rendőrkapitányság a 17 éves Koczor Nóra győri lakos, intézeti neveltet,… Tovább olvasom