Kisalföld logö

2018. 04. 25. szerda - Márk 13°C | 25°C Még több cikk.

Kortársaktól inkább elfogadják a jó tanácsot

Győrújbarát - Továbbra is a joint – marihuánás cigaretta – vezet az iskolások között elterjedt kábítószerként. A megyei főkapitányság drogfogyasztás-megelőzési táborában 20 középiskolást készítenek fel arra, hogy kortárs segítőként hívják fel a veszélyekre társaik figyelmét.

Drog-, baleset- és bűnmegelőzési ifjúsági tábort rendezett Győrújbaráton a megyei rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztálya. A hagyományosan – 1992-től kezdődően – minden évben megrendezett kortársoktató-táborban a szakemberek előadások, tréningek során adják át az ismereteket a megye középiskoláiból érkezett 20 fiatalnak.

A megyei főkapitányság bűnmegelőzési osztályvezetője, Kovács Sándor alezredes elmondta, a változatos előadások, személyiségfejlesztő tréningek, versenyek mellett rendőrségi bemutatókat, játékos vetélkedőket is tartanak a fiataloknak.

Egy kábítószer-kereső cocker spániel kutyával ismerkednek a gyerekek. A tábor résztvevőinek a megyei főkapitányság kutyavezetői tartottak bemutatót. Fotók: Bertleff András
Egy kábítószer-kereső cocker spániel kutyával ismerkednek a gyerekek. A tábor résztvevőinek a megyei főkapitányság kutyavezetői tartottak bemutatót. Fotók: Bertleff András

Az osztályvezető hangsúlyozta, a tábor kiváló lehetőséget ad a résztvevőknek arra, hogy az említett problémákkal és a megelőzéssel kapcsolatban hasznos információkat sajátítsanak el, majd hazatérve segíteni tudjanak társaikon, barátaikon. Kérdésünkre Kovács alezredes elmondta, a diákok körében a joint, a marihuánás cigaretta az elterjedt, olcsósága miatt és azért, mert könnyebben hozzá lehet jutni.

A tábort Szabadfi Árpád dandártábornok, megyei főkapitány és a megyei közgyűlés alelnöke, egyben a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum elnöke, Kara Ákos nyitották meg.

Táborlakóknak Papp Gergely személyiségfejlesztő tréninget tart.
Táborlakóknak Papp Gergely személyiségfejlesztő tréninget tart.

– A fórum célja, hogy a különböző, megelőzésben dolgozó szakembereket, intézmények képviselőit, civil szervezeteket összefogja és részükre a drogmegelőzéssel kapcsolatos projekteket be tudja mutatni. A tábort azért támogatjuk, mert nagyon jó minta arra, hogy a fiatalok egymásnak az otthoni közösségben fel tudják hívni a figyelmét a veszélyre. Ahová a felnőttek szava már nem ér el, oda a kortársak, diákok szava, bízunk benne, hogy elér – mondta el Kara Ákos.

Az egyhetes megyei tábort a győri kapitányság megelőzési osztályának az általános iskolás diákoknak szervezett, hasonló tartalmú tábora követi. Azután a győri baleset-megelőzési bizottság táborába várják azokat a tanulókat, akik közlekedésbiztonsági versenyeken első helyezéseket értek el. A rendezvényeket Győr önkormányzata is támogatja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

És Isten megteremté...

Merész dologra vállalkozott a győri Vaskakas Bábszínház: Haydn „A Teremtés" oratóriumát… Tovább olvasom