Kisalföld logö

2018. 11. 14. szerda - Aliz 6°C | 13°C Még több cikk.

Korszerűsödik az écsi szennyvíztisztító telep

Letették az écsi szennyvíztisztító telep alapkövét kedden délelőtt, s ezzel megkezdődhet a mintegy húsz éves telep bővítése, korszerűsítése.

Az écsi önkormányzat több mint 277 millió  forintot nyert a Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) pályázatán "Écs és térsége szennyvíztisztító telepének korszerűsítése és bővítése" projektjére.

Ez az összeg a beruházás összköltségének mintegy 80 százalékát fedezi, a különbözetet az önkormányzat biztosítja - mondta az ünnepélyen Mondovics László, Écs polgármestere.


Az écsi szennyvíztisztító telepen 11 település, közel 18 ezer lakos szennyvízét tisztítják.

A telep közel húsz évvel ezelőtti átadása óta biztonságosan és hatékonyan szolgálja az elvárt környezetvédelmi funkcióját, de fontos, hogy technológiailag bővüljön, korszerűsödjön.

Ezt célozza az Új Széchenyi Terv keretében zajló beruházás, amely várhatóan 2013 szeptemberében fejeződik be.


A munkálatok a szennyvíz tisztítását nem befolyásolják, a telep folyamatosan fogadja az érkező szennyvizet amellett, hogy az elfolyó szennyvíz minősége nem romlik a jelenlegi értékekhez viszonyítva.

A korszerűsítés megvalósításía után hat hónap próbaüzem következik majd, a projektzárást 2014 májusára tűzték ki.


Az alapkövet Mondovics László polgármester, Kara Ákos, a térség országgyűlési képviselője, Tőke László, a Pannon-Víz Zrt. elnök-vezérigazgatója és Györffy István, a kivitelező KEV-IM Konzorcium képviselője rakta le az écsi szennyvíztisztító telepen.

Az ünnepélyen Kara Ákos hangsúlyozta: "A beruházás a lakosság számára nem látványos, de szükséges". Mint mondta: a munkálatok után lehetőség lesz az ipari üzemek és a lakosság szennyvízre való rákötésének bővítésére.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nézze meg, hogyan úszik a győri betonkenu a Mosoni-Dunán - videók

A győri egyetemisták kenujának súlya közel 163 kiló, mégsem süllyed el a vízen. Tovább olvasom