Kisalföld logö

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 19°C Még több cikk.

Koroncón a H1N1 tarolt, de újra nyitva az óvoda

Koroncón a háromnapos kényszerszünet után tegnap újra kinyitották az óvodát – a vizsgált öt kisgyermek mindegyikénél kimutatták a H1N1-vírus jelenlétét.

Éppen egy hete, hogy a koroncói óvodások több mint felét ágynak döntötte a betegség, s mára ismert: az új vírus volt a bűnös. Kollerné Kantó Gabriella óvodavezető elmondta, a szükséges fertőtlenítést követően a hetet már 30-as létszámmal kezdték, s reményeik szerint lassanként mindenki meggyógyul. Viszont a fertőszéplaki Margaréta Óvodában az elmúlt napokhoz hasonlóan a 48-as létszámból mindössze 16-an voltak hétfőn.

Köő Lászlóné, a fertőszéplaki óvoda vezetőjének  tájékoztatása szerint egyelőre mégsem beszélhetnek járványról. Két kis betegtől mindenesetre mintát vettek, ennek eredménye szerdáig várható, s az ÁNTSZ-vizsgálat függvényében döntenek az intézmény esetleges bezárásáról. A helyi Széchényi Ferenc-iskolában hiányzás terén nincs gond – Iliásné Pozsgai Anna igazgatótól tudjuk: ma újabb húsz tanulót oltanak H1N1 ellen. (A 139 tanuló közül 87-en kérték az oltást.)

Sok a köhögős, influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz forduló beteg, ám a lapunk által megkérdezett győri orvosi rendelők egyikében sem volt tegnap nagy tumultus.

Dr. Lipóth Sarolta a belvárosi Újlak utcai rendelőben arról számolt be, hogy páciensei közül tegnap több mint tízen kifejezetten a védőoltás beadását kérték tőle.

A járványügyi adatokat kedden összesítik. Dr. Pék József, az ÁNTSZ győri kistérségi intézetének tiszti főorvosa hozzátette: a pandémiás oltóanyag kiadása folyamatos, a gyógyszertárak készleteit is folyamatosan töltik, pótolják.

A Fókusz Egészségvédők Egyesülete arról értesítette tagjait: fontosabbnak tartják a megelőzést, mint az ünnepséget, ők például lemondják az idei mikulásozást. Másutt fokozott óvatosságra intik a szülőket, azaz influenzagyanús tünetek esetén kérik az otthon maradást.


Megtartják az előadásokat

– A Mikulás szeretete gyógyít, az influenzás megbetegedések miatt eszünkbe nem jut lemondani a Győri Nemzeti Színházba szervezett ünnepségeket – nyilatkozta portálunk érdeklődésére Farkas Imre, a Győri Mikulásbirodalom vezetője. – Remélem, velem együtt nagyon sokan ott lesznek majd a december 5-én, szombat délután a Széchenyi térre szervezett városi ünnepségen, valamint a vasárnapi előadásokon a Győri Nemzeti Színházban.

Olvasóink írták

  • 1. janika 2009. november 24. 17:01
    „H1N1 "tarolt" már ez is tekézik?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Még mindig dolgoznak a Teleki-Árpád út csomóponton

Tovább olvasom