Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 1°C Még több cikk.

Kő kövön: Apáca utca - Jövő héten már járható lesz?

Győrben május óta okoz bosszúságot az Apáca utca közműveinek cseréje. A kisalfold.hu azt az ígéretet kapta, hogy jövő hétre elkészül az út.

Májusban kezdődtek meg a munkálatok az Apáca utcába, s úgy tűnik, több hónap után, a jövő héten véget érnek a bosszúságok: a kivitelező azt ígérte portálunknak, jövő héten már ismét szilárd burkolaton közlekedhetünk.

A csatornaszakasz cseréjét későbbre tervezték, de egy kivizsgálás során súlyos hibát tártak fel, ami azonnali beavatkozást igényelt. A régi betoncsöveket a megváltozott vízhasználati szokások és a csatornarendszer szellőztetési nehézségei miatt veszélyezteti a biogén kénsavas korrózió, a korrodált régi betoncsövek ezért egyre kevésbé megbízhatóak.
"Az Apáca utcában közel százméteres szakaszon cserélték ki a szennyvízcsatornát és az ivóvíz vezetékeket" - tájékozatta a kisalfold.hu-t Tóth László, a Pannon-Víz Zrt. diszpécserszolgálat vezetője.

A szakember kitért arra, hogy a munkálatok rendkívűl szűk helyen, ötméteres mélységben folytak. Az építkezés idején a folyamatos szolgáltatást ideiglenes vezetékekről biztosították.


Apáca utca, Győr - Jövő héten már járható lesz? - Fotó: Cseh Róbert


"Sajnos a közműcsere a tervezettnél lassabban haladt. Szolgáltatási területünkön az árvizes-belvizes időszakhoz köthető meghibásodások felszámolása több helyszínen azonnali beavatkozást igényelt" - magyarázta a késést okát Tóth László. 

Az Apáca utcában a vízközművek cseréje elkészült, az útépítők a csütörtökön megkezdték a munkát, várhatóan jövő hét közepére végeznek - tudtuk meg. "Az okozott kellemetlenségekért ezúton is kérjük az ott lakók és közlekedők szíves türelmét és megértését" - hangsúlyozta Tóth László.

Olvasóink írták

 • 4. H.Gabi 2010. szeptember 20. 10:00
  „Kész lesz, dolgoznak folyamatosan:) Én írtam a Kisalföldnek és ők intézkedtek!Várjuk az eredményt;)”
 • 3. arrabonem 2010. szeptember 17. 16:22
  „kész lesz, de fél év múlva már rohad, esik szét, lehet jó pénzért újra csinálni...”
 • 2. Accra 2010. szeptember 17. 11:42
  „Meglesz az: jönnek a választások:)”
 • 1. Mankapunka 2010. szeptember 17. 11:00
  „Nem,nem lesz járható,mert megint esik az eső,és csúszni fog minden.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Moziünnep nincs, de kedvezményes mozizás van!

Elmarad az idei moziünnep, ám az üzemeltetők egyéni mozis kedvezményekkel várják több városban a… Tovább olvasom