Kisalföld logö

2018. 07. 21. szombat - Dániel, Daniella 17°C | 30°C Még több cikk.

Klipforgatásra is tökéletes a győri Zichy-palota

Jobb helyszínt nem is találhattak volna a Fugato Orchestra zenészei új klipjük forgatására, amelyben barokk motívumokat bolondítottak meg egy looperrel.
Mi történik, ha egy barokk korból érkezett hegedűs összeül improvizálni egy elektronikus zenésszel? Erre a kérdésre ad egy lehetséges választ a Fugato Orchestra Bach On Loop  című klipjében.
A dal az együttes Hibrid Harmóniák című új koncertműsorának és hamarosan megjelenő kislemezének  beharangozó száma.

A klip sztorijában két zenész megmutat a másiknak elemeket a saját kultúrájából, hogy aztán közösen hozzanak létre egy hibrid stílust.

​A videoklipben a múltból érkezett zenészt Farkas Izsák alakítja, aki az akusztikus hegedű mellett a különféle effektekkel megbolondított elektromos hegedűn is közreműködik. Billentyűs és további elektronikus hangszereken Alpár Balázs muzsikál.

A forgatás a győri Zichy-palota impozáns termeiben zajlott, a Boros Gábor Dávid által vezetett videós stáb részvételével.
 

Annak mindig pozitív lesz a végeredménye, ha különböző zenekultúrák találkoznak úgy, hogy tanulni is nyitottak egymástól.
A Bach On Loop című számban a Fugato Orchestra arra tett kísérletet, hogy összepárosítsa a barokk zene mesterének motívumait egy modern eszköz, a looper használatával.

A felvevő-ismétlőgép lehetőséget teremt arra, hogy a zenész élőben feljátszott, folyton visszatérő frázisokat építsen fel, egyfajta kíséretet teremtve, amelyre aztán szabadon improvizálhat.

 A monoton ismétlődés minimalizmusa egyébként J. S. Bach művészetétől igen távol áll, hiszen ő sokkal jobban szeret vándorolni a hangnemek között, ezért is jelentett kihívást, hogy hogyan teremtsünk folyamatos változást és fejlődést a műben. Az egyik egyszerű válasz, hogy a loopert néha ki kell kapcsolni. A monotónia és a váratlan kalandok a zenében is egymást váltogatva válnak értékessé

– meséli Alpár Balázs, a Fugato Orchestra vezetője és zeneszerzője.
Fugato Orchestra
Fotó: Palyi Zsófia

 
A Fugato Orchestra a hibrid zene hazai kulcszenekaraként missziójának tekinti, hogy egységgé formálja a sokszínűséget. Az elektronikával, dobbal, basszusgitárral és énekesekkel kiegészített szimfonikus kamaraegyüttes zenéjében ugyanis a különböző műfajok lényegi energiái egyesülnek.

Az együttes legközelebb november 12-én a Lóvasútban koncertezik, ahol Hibrid Harmóniák című új koncertprogramjukat mutatják be. 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mik ezek a kedves üzenetek Győr utcáin?

Mik ezek a kedves üzenetek Győr utcáin?
Győrbe is elértek a kedves üzenetek. Október végén közös program lesz a levélírás, de már most útra… Tovább olvasom