Kisalföld logö

2017. 05. 27. szombat - Hella 13°C | 25°C Még több cikk.

Kisgazdák a földek kiárusítása ellen

Győr - Meg kell állítani az állami termőföldek kiárusítását – foglaltak állást a nemrég tartott Kisgazda regionális értekezlet résztvevői a megyeszékhelyen.
A Kisgazda Polgári Egyesület – Kisgazda Polgári Szövetségpárt (Kisgazdák) Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Veszprém megye kisgazdáiból megalakult regionális szervezet június 7-én tartott vezetői értekezletén első rangú feladatként jelölték ki az állami termőföldek kiárusításának megállítását.
A résztvevők szerint „a Bábolnai Állami Gazdaság felszámolása jól érzékelhetően úgy történik, hogy az eszközöket, a termőföldet a kisebbségi kormány a saját klientúrájához tartozó nagybirtokos rétegnek kívánja juttatni".

– A mezőgazdaság és a vidék jövője döntően attól függ, hogy a termőföld kinek a tulajdonában van, kinek a kezébe kerül, és hogy a közeljövőben milyen birtokszerkezet alakul ki – hangoztatják állásfoglalásukban.

– A nagybirtok további terjeszkedését azért is meg kell állítani, mert máskülönben a kisbirtokosok munkalehetőség nélkül maradhatnak – jelentette ki az értekezleten Turi-Kovács Béla, a Kisgazdák országos elnöke. A polgári kormány volt környezetvédelmi minisztere népes hallgatósága előtt azt is kifejtette, hogy a Kisgazdák a nagybirtok továbbterjeszkedését és a külföldiek földszerzését azonos mértékben elutasítják.

Mint elhangzott, szervezetten kívánnak fellépni az ellen is, hogy a vasúti szárnyvonalak felszámolása után a kormány a Volán-vállalatokat ugyancsak magánkézbe juttassa, mert ennek következtében a kistelepülések közlekedése a várható viteldíj-emelésekkel ellehetetlenülne.

Olvasóink írták

 • 6. LEHELKE 2008. július 09. 18:27
  „A HAZAARULO KURMANY CSALO=LOPO ELOSKODO POSZTKOMUNIST BANDA TONKRE TETTE A MAGYAR TARSADALMAT ES MOST A MEGMARADT FOLDTULAJDONOSOKAT AKIK MEG LELEGEZNEK AZOK ALOL RUGJAK KI ATALAJT !!!!!! IRIGY MAGYAROK NE KOPKODJETEK ES USZITSATOK A MAGYAR ELLEN HANEM OSSZEFOGASRA VAN SZUKSEG !!!!!!!!! TEGYETEK FELRE A ROSSZINDULATU MEGJEGYZESEKET ( MERT ISTEN MINDENT LAT ES LESUJT RATOK!!!!) AKI MASNAK ROSSZAT AKAR AZ VISSZA KAPJA 100-ROSSAN !!!!!!!”
 • 5. joco1 2008. június 15. 13:19
  „TORGYÁN PAPA HOL VAGY? HIÁNYZOL a NÉPEDNEK. Ez a fideszbe tagozodott kisgizdák sehol nincsenek.”
 • 4. joco1 2008. június 15. 07:26
  „Hát láttom , tényleg nincs kisgazda támogato, csak a "nevükben" nyilatkozogato fidesz potlék.”
 • 3. joco1 2008. június 14. 07:11
  „Hát egy igazi kisgazda sincs, hogy megvédje pártjuk -maradványának- a fideszbe betagosodott megélhetési politikusai által kijelölt "elsö rangu feladatokat"?”
 • 2. Piréz Törzsfőnök 2008. június 13. 09:02
  „Éljen !

  Hatvan éve a kisgazdák még az államosítás ellen küzdöttek, most pedig az örök állami tulajdonért ..... Hajrá, a vidéki szavazókért !

  T.-K. Bélus arról nem beszélt, hogy a felszámolási földárverésen bárki árverezhet, és ha nem tetszik a pályázat eredménye, a bírósághoz lehet fordulni kifogással....”
 • 1. joco1 2008. június 13. 05:38
  „Ez most melyik kisgazda tömörülés- a fidesz alfiokja ?Ja ezek azok akiknek "nagy a támogatottságuk"?A "polgári" kormány miniszterének az nem fájt mikor ök saját maguknak "adtak" át több mez.gazd. nagyvállalatot.Ja és az Eu.-ban nincs "külföldi" földszerzö ott mindenki egyenlő. Kedves "polgári" kisgazdik, tán ha nem lépünk be-ti is támogattátok- az Eu.-ba akkor "kifogásolahtnátok"”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

VAKÁCIÓ!

Győr-Moson-Sopron - A közoktatási intézményekben ma kerül fel a táblákra a vakációt jelző utolsó… Tovább olvasom