Kisalföld logö

2018. 10. 19. péntek - Nándor 9°C | 21°C Még több cikk.

Kisalföld Vágta - Lóerők döntöttek - Friss galéria

A regionális elődöntőn hatalmas csata után hirdettek győztest Gyirmóton.


A több hónapos kitartó szervező munka beérett: igazi ranch-es hangulat fogadja a látogatókat a kétnapos Kisalföld Vágtán, amely - mint ismert - a két hét múlva esedékes Nemzeti Vágta egyik előfutama is egyben.

Néhány órára is érdemes kilátogatni a gyirmóti Rodeo Ranch-re, hisz a versenyek mellett igazi családi majális várja az érdeklődőket. Tóth Szilárd főszervező elmondta, ugyan a szombati, kicsit felhős idő lehet, elijesztette a látogatókat, szerencsére azonban nem volt zuhé, így aki eljött, bizonyosan nem bánta.

Hajba Krisztián Tényőt és a megyét képviseli a Nemzeti Vágtán a Pirula nevű négyéves bábolnai kancával. Jobbra a második helyezett Somogyi József (Bakonybél), balra pedig a harmadik Gombás Attila (Kón
Hajba Krisztián Tényőt és a megyét képviseli a Nemzeti Vágtán a Pirula nevű négyéves bábolnai kancával. Jobbra a második helyezett Somogyi József (Bakonybél), balra pedig a harmadik Gombás Attila (Kóny).

"Mindenki a saját településéért küzdött, én például - tényői nagyanyám lévén - amikor meghallottam, hogy Tényő nem indul a vágtán, azonnal azon törtem a fejem, miként lehetne ezt pótolni. Kerestünk egy lovat, lovast és csodálatos, hogy a négy éves Pirula nyergében Hajba Krisztián meg is nyerte a versenyt, így ők indulnak a Nemzeti Vágtán."

Kisalföld vágta, a Nemzeti Vágta előfutama, Gyirmót - Fotó: Polgár Sándor, olvasó


Tóth Szilárd elárulta, ha mérleget kellene vonni, már tudják, mit csinálnak majd jobban jövőre, az első Kisalföld Vágtának mindenesetre levonják a tanulságait. Huszonegy településről érkeztek indulók és vendégek, a legszebb pedig, hogy a sokféle verseny és program igazán összehozta a résztvevőket. A települések polgármesterei igazi elszántsággal küzdöttek a falvaikért, a férfiak között is kiemelkedett Juhászné Árpási Irma, Győrújbarát polgármesterének teljesítménye és lelkesedése.

A profi galopp helyett egy nagy régiós játék részese lehet bárki, aki kilátogat Gyirmótra. Délután 3 órától kezdődik a pónivágta, kiderül, ki a falu traktorosa és a falu bikája és különböző lovas bemutatók szórakoztatják a nagyérdeműt. A vasárnapot az Indigó együttes koncertje és táncos-zenés buli zárja.

Eredmények

1. Hajba Krisztián (Tényő)
2. Somogyi József (Bakonybél)
3. Gombás Attila (Kóny)

Polgármesterek pónifogathajtása
1. Dornig Tibor (Kapuvár, Hámori György helyett)
2. Grubics Ferenc (Kópháza)
3. Balogh Ervin ( Nyalka)

Celeb Futam
1. Balogh Ervin (Nyalka polgármestere)
2. Grubics Ferenc (Kópháza)
3. Szabó Győző (Győrság, képviselőtest. tagja)

A további eredményeket összesítés után ismertetjük.Gyirmóton május 22-23-án rendezték az elődöntőt >>

Kisalföld vágta - Fotó: H. Baranyai Edina

Olvasóink írták

31 hozzászólás
12
 • 31. F. 2010. május 27. 19:36
  „cseri83: nem rád céloztam, és szerintem nem ismerlek az iwiwen. Mecsókára gondoltam, ő az, aki a nickje mögé bújva fennhangon hirdeti, hogy milyen bénák voltak a szervezők. Pedig neki lenne lehetősége a főszervező elé állni, személyesen elmondani neki. De itt - a névtelensége (tév)hitében - egyszerűbb utálkozni.”
 • 30. janika 2010. május 27. 13:45
  „A lóval zöme ma már a milliomosok hobbija! Ez meg a Kisalföld.hu ,ahol irritálják azokat az embereket akiknek lassan "lógége levesre" sem futja a jövödelméből!”
 • 29. cseri83 2010. május 26. 20:26
  „F. Tudom hogy többen megismernek a "nick" nevem alapján, de ez nem baj, mivel a fórumokon csak olyat írok, amit mindenkinek a szemébe merek mondani, és tükrözi a véleményemet.
  Ha ismerősöm vagy iwiwen akkor írj rám ott, én is kíváncsi vagyok hogy ki vagy.”
 • 28. jirzi 2010. május 26. 19:55
  „Lehet hogy nincs igazad F Akinek a kolbász jut eszébe a lóról lehet hogy közelebb került mint te gondolnád .)
  Szerintem is jó volt a rendezvény ,még este 9 kor is visszamentünk. szombaton két gyermekkel,Igaz kicsit hideg volt ,de erről nem a rendező tehet.De még így is megérte .( bemondó kicsit .....volt de jövőre bizti nem őt hívják)”
 • 27. F. 2010. május 26. 10:29
  „cseri83: akik az iwiwen ugyanazt a nicket használják, mint a fórumokon, azokat könnyű azonosítani. Mecsókának személyes konfliktusa volt/lehetett a főszervezővel, így persze minden szőlő savanyú, főleg egy meg nem értett tinilány számára. Ő persze nem látja, hogy sok ember igen sok munkája benne volt abban, hogy ez elsőre így összejött.

  Az időjárás miatt a pénteki programok is szombat-vasárnapra integrálódtak, viszont volt, aki az eredeti program szerint esetleg péntek-szombatra tervezte a jelenlétet. Mivel sok feladat vasárnapra került, sokszor az utolsó pillanatban derült ki, hány nevező is van egy feladatra. Ez helyenként csúszást okozott, vagy ad hoc változást a műsorban. Úgy hiszem, a két nap alatt szünet nélkül volt látnivaló, nem kellett unatkozni.

  janika: ha téged nem érdekel, ne gyere ide másnap is... Nem kell bemakogni, bármennyire is viccesnek gondolod magad. A ló felhasználásának pedig nem a kolbász a legcélszerűbb módja. Ha egyszer is kerültél volna közelebbi kapcsolatba bármilyen hobbi- vagy haszonállattal, tudnád. De a playstation meg a facebook sose lesz a barátod, ellentétben a lóval, kutyával.”
 • 26. janika 2010. május 26. 09:23
  „Nem unják még ezt a lokolbászolást mutogatni?”
 • 25. cseri83 2010. május 25. 21:42
  „F. neked van igazad. Ahogy a cikkből kivettem, ez volt az első szervezés. Vasárnap délután /akkor voltam a helyszínen/ nem találtam különösebb kivetnivalót a rendezők munkájában. Nem azt mondom hogy felejthetetlen élmény volt, de jól éreztem magam, nem kellett unatkozni. Akit kicsit is érdekelt a rendezvény, az találhatott magának elfoglaltságot, illetve néznivalót.
  Aki meg rögtön arra gondol hogy ki mennyire szedte meg magát, az miért nem rendez hasonlót, hogy ő maga is gazdagodjon. Ne irigykedj, hanem gondolkozz, hogy hogyan tudsz a saját sorsodon javítani.”
 • 24. F. 2010. május 25. 13:47
  „Mecsoka, a te poharad félüg üres, ugye? Sajnálom, hogy a két nap alatt neked csak a halastó tetszett, a többit nagyítóval sem láttad. Igazi magyar vagy, aki mindig mindenben csak a rosszat látja meg. Vagy a sárga irigység beszél belőled?”
 • 23. F. 2010. május 25. 13:44
  „csak én nem látom a többi 21 hozzászólást?”
 • 22. mecsoka 2010. május 25. 11:15
  „Mellesleg ha valaki vállalkozik egy rendezvény megszervezésére, akkor csinálja rendesen, az a dolga. Senki sem kíváncsi a töketlenkedésekre, a szervezettlenségre és a mikrofonba böfögött ordenáré poénokra. Egy rendezvény akkor jó, ha nem nagyítóval kell keresni a szép dolgokat.”
 • 21. mecsoka 2010. május 25. 10:55
  „#20 ühüm, tetszett a halastó :P”
 • 20. NÉTT 2010. május 24. 22:34
  „Mankapuka!
  Nem kell általánosítani! Nem tudom, mikor szerezte a jogsit, nekem negyven éve van, és már akkor is volt jobbkéz- szabály.Sajnos az úgynevezett defenzív vezetési stílust ma már nem oktatják.
  Fanyalgóknak!
  Mindenhol mindenben lehet hibát találni! Jó volna, ha a szép dolgokat is észrevették volna Gyirmóton. Mert az is volt.”
 • 19. Mankapunka 2010. május 24. 21:19
  „Itthon játszok zenét,meg az autóban.”
 • 18. jirzi 2010. május 24. 18:51
  „Ok nem láttam .Csak a celeb futam meg a polgármesteres föl van sorolva ,biztos erre nem jutott tinta.
  "16" az tényleg félelmetes főleg hogy neked vannak zenéid.Hol játszol? Ha meg torrentre gondolsz akkor Digi 9 M/s”
 • 17. mecsoka 2010. május 24. 12:34
  „#15 oda van írva. Hajba Krisztián Pirulával.”
 • 16. Mankapunka 2010. május 24. 12:32
  „jirzi

  Inkább tudod mi a félelmetes,hogy a zenéim csak 20 kb/s-mal jönnek le.”
 • 15. jirzi 2010. május 24. 12:03
  „KI nyerte a szombati futamot. Erről szólt az egész és le sem közlik?
  Félelmetes”
 • 14. mecsoka 2010. május 24. 10:33
  „#12 igen, az alapötlet jó volt. De a szervezés kritikán aluli! Semmi másra nem ment ki az egész, minthogy a Szilárd megpróbálja megszedni magát (nem tudom sikerült-e).
  De annak örülök hogy jónéhány lovat megvettek tőle, így azoknak legalább nem kell tovább éheznie.”
 • 13. Mankapunka 2010. május 24. 10:33
  „Korrekt

  Nekem is van itt MArcalon olyan ismerősöm,akinek 30 éve van jogsija,de az Árkád csomópont felé nem megy,mert az neki túl bonyolult,és ő vallotta be nekem.

  Én félek néha ezektől a 20 és azon felül "van jogosítványom".osoktól,mert még 100-as Skodával tanultak vezetni,meg rajta kívül az úton még volt kb. 10 autó,meg akkor még nem volt jobbkéz-szabály,és a mai világban simán átszánkázik egy ilyen kereszteződésen,mert hozzá van szokva.hogy neki nincs elsőbbségadás táblája,és nyugodt szívvel megy.”
 • 12. Prés 2010. május 24. 09:32
  „Én elmentem megnézni tegnap, azaz vasárnap. Hát mit mondjak, a szervezöknek tényleg le kellene vonni a tanulságot és feladni minden ilyen típusú rendezvény szervezését, de inkább mindenféle program szervezésével, mert aki ebből ezt hozta ki az ássa el magát!!!!
  Na szóval: ez katasztrófa volt minden téren, pedig én szeretem az állatokat a lovakat kiváltkép. Vicc volt az egész.”
31 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elhúzódnak a közérdekű adat kiadása iránt induló perek Győrben?

Győrben a bíróság nem éppen alapjogi szemlélet szellemében látja el pervezetési feladatait - állítja… Tovább olvasom