Kisalföld logö

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 20°C | 33°C Még több cikk.

Kinyit az idénystrand Győrben!

A medencés uszodáról egyelőre semmilyen hír nincs, hogy egyáltalán kinyit-e idén nyáron. Idén is megoldják a nyári fürdési, úszási lehetőségeket? Mikorra várható a nyitás?- kérdezi olvasónk.

A medencés uszodáról egyelőre semmilyen hír nincs, hogy egyáltalán kinyit-e idén nyáron. Pedig sok ember igényli az úszási lehetőséget, mert nem mindenki csak az élményfürdőbe akar menni. A legjobb az lenne, ha külön jegyet is lehetne venni a szabadtéri részre. Idén is megoldják a nyári fürdési, úszási lehetőségeket? Mikorra várható a nyitás?

Június 15-én bővül a győri élményfürdő kínálata, ettől az időponttól nyílik meg az idényfürdő a tervek szerint. A szabadtéri részen található medencék közül a jelenleg még üresen állók közül először kettőt akarnak feltöltenek vízzel, valószínűleg egy nagyot, a Czirákit és egy kicsit. Július 1-től pedig még további kettőt, egy másik nagyot, a sportmedencét és egy kicsit, ahol működni fog a csúszda. Ekkor kezdődik meg a kölyökstrand programsorozata is, ami akárcsak tavaly, ezúttal is naponta változó változatos játéklehetőséget kínál a gyerekeknek augusztus 12-ig. Minderről Horváth Cs. Attila, a győri termálfürdőt és a strandot is üzemeltető Rába Quelle kft. általános igazgatója tájékoztatta lapunkat.
Aki csak a szabadtéri résznek a régebben meglévő medencéit akarja használni, nem tud ezekre külön jegyet venni. Az élményfürdő egészébe kell belépőt vásárolnia, de ennek nem emelkedik az ára amiatt, hogy nyáron sokkal több szolgáltatás foglaltatik benne. Nem kell külön fizetni a csúszdázásért, a kölyökstrand keretében megszervezett játéklehetőségekért sem. Akik csak úszni akarnak, strandolni nem, azoknak Horváth Cs. Attila a szintén a komplexumhoz tartozó sátras uszodát ajánlja. Egész évben rendelkezésre áll és ide lehet külön belépőt venni, sőt több alkalmas, kedvezményt adó bérletet is és reggelente olcsóbbak a jegyek.

Az általános igazgató fontosnak tartotta megjegyezni: jelenleg is működnek szabadtéri medencei az élményfürdőnek, azok, amelyek az új, 2003 októberében átadott részhez szorosan kapcsolódnak. Amelyeket csak nyárra töltenek fel, a tervek szerint augusztus 26-ig lehet majd használni. Már elkezdték ennek előkészítését, a takarítást, a fűnyírást. Azt is tervezik, hogy a fürdővendégek érdekében nyárra fizetőssé teszik az élményfürdő előtti parkolót. Akik fürödni jönnek, azoknak kedvezményes lesz a díj.

Olvasóink írták

 • 8. urbaniastapista 2012. május 10. 22:02
  „#5.
  Nem mocskos az, csak termálvíz. Ugyanis a termálkutak is a Rába-Quelle üzemeltetésében vannak, így a termálvizért (az a zavaros barnás színű) nem kell oly sokat fizetniük, mintha az eredetileg tervezett tiszta vízzel frissítenék a medencéket. Az épületből sem sok marad ilyen üzemeltető után a szerződés végére.”
 • 7. SzalavicznéCsalaIda 2012. május 10. 18:25
  „A régi szabadtéri uszodát elég baj,hogy nem lehet külön belépő jeggyel megnyitni!Sokan szeretnének csak ott fürdeni,pihenni.Gyerekekkel(unokákkal) együtt.Az élményfürdő nem mindenkinek megfizethető!Remélem megfelelő számú mozgássérült parkoló helyet fognak kialakítani ha fizetőssé teszik az egész parkolót.Ami a sátorosban az úszást illeti több szempontból is katasztrófa!Augusztusban egész hónapban zárva van például!”
 • 6. Oreg35 2012. május 10. 11:47
  „Szégyen és gyalázat, hogy a városban nem képes az önkormányzat egy uszodát létesíteni ill. fenntartani! Ez Győr!”
 • 5. ildancs20 2012. május 10. 08:34
  „Voltam pénteken a benti részen! Káprázott a szemem, de a víz olyan mocskos volt,hogy inkább eljöttünk!!!
  Részemről ennyi volt a kapcsolat a Győri "élmény" (ami azért élmény,mert élmény kikezelni a gombát,amit itt kaphatsz).
  Nyáron egyáltalán nem jövünk ide, csak Lipótra,Pápára,Sárvárra! Gyerekkoromban imádtam Győrben az uszodát (csak kinti rész volt), sok medencével stb... Ami most van nevetséges!”
 • 4. pindla 2012. május 09. 17:15
  „"Azt is tervezik, hogy a fürdővendégek érdekében nyárra fizetőssé teszik az élményfürdő előtti parkolót."

  De kedvesek. Érted, a fürdővendégek pluszban fizethetnek a horrorisztikus árú belépő mellé, de mindez az ő érdekükben történik. Hát mennek ezek a jó fenébe.”
 • 3. urbaniastapista 2012. május 09. 17:14
  „#2.
  Szép opciók.”
 • 2. értelem 2012. május 09. 12:25
  „Vajon csak ennyire képes, vagy lefizették a város vezetését, hogy ne éljen jogával és időben, megfizethető áron kinyissák a strandot. Külön és nem árukapcsolással.”
 • 1. egerszjo 2012. május 09. 11:33
  „"Aki csak a szabadtéri résznek a régebben meglévő medencéit akarja használni, nem tud ezekre külön jegyet venni. Az élményfürdő egészébe kell belépőt vásárolnia, de ennek nem emelkedik az ára amiatt, hogy nyáron sokkal több szolgáltatás foglaltatik benne" - de nyáron NEM akarunk a dunsztosüvegben aszalódni, hanem egy hagyományos STRANDON úszni és napozni. Miért olyan nehéz ezt elfogadni, T.Rába Quelle (Kovacsics úr)? Senkinek sem tűnik fel a Városházán, hogy Győrben NINCS STRAND!? Ahogy két éve meg lehetett oldani a külön belépőt 800 Ft-ért, most miért nem? Persze ha nem akarják, akkor nehéz! Szégyen, hogy aki nem akar 2500-at adni a strandolásért, az utazzon Pápára, Tatára, Komáromba!? A cikkben nincs arra utalás, miért nem lehet külön jegyet venni. CSAK! Vizek városa, ahol olimpiai bajnok sportoló a polgármester!? NEVETSÉGES!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szerencsés tankolás: meggyűrődött pénz a fűben

"Automata benzinkúton tankoltam tizenötezerért, s azt hittem rendszerhiba történt, mert csak tízezerért kaptam benzin" - mondta a pannonhalmi Csóka János. Tovább olvasom