Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Kiborult a családapa, szembe hajtott a forgalommal az M1-esen - elítélték

Másfél év felfüggesztett börtönre ítélte a bíróság azt a fiatalembert, akit tavaly januárban üldözni kellett az autópályán.

Végig a leállósávban haladt Hegyeshalom felé, azzal a szépséghibával, hogy mindenki más Budapest irányába tartott az ő oldalán. A rendőrök végül bekerítették a családi problémák miatt kiborult családapát, de a bíróság álláspontja szerint az intézkedő hatóságot is veszélynek tette ki N. G.

Bár a vádlott nem ismerte el a csütörtöki tárgyalás során, hogy közvetlen veszélyben lettek volna a vele szembe jövő autópályás rendőrök, végül tudomásul vette az ítéletet. N. G. mindvégig megbánó volt, a négy érintett rendőrtanútól személyesen kért bocsánatot, akik ezt el is fogadták.

 N. G. mindvégig megbánó volt.
N. G. mindvégig megbánó volt.

"Azóta ezzel kelek, ezzel fekszem, nagyon sajnálom, hogy ilyen ostoba módon reagáltam a dolgokra. Nem akartam öngyilkos lenni, azt csak első ijedségemben mondtam a nyomozóknak az eset hatása alatt. Csak fel akartam hívni a feleségem figyelmét, nagyon rosszul tettem és megbántam" - mondta N. G., akinek két és fél évre elvették a jogosítványát. Ebbe az elmúlt év is beleszámít, hiszen tavaly januárban történt az ámokfutás.

A vádirat szerint miután összeveszett akkori feleségével, elindult édesapja kocsijával és fél tizenegykor felhajtott a 112-es szelvénynél az M1-esre a Budapest felé vezető oldalon, szembe a forgalommal. Körülbelül 140-nel hajtott a leálló sávban, több autó mellett elhúzott. A rendőrséget többen is értesítették.

Előbb a közelben lévő autópályások eredtek a nyomába, a 122. és 157. kilométer szelvény között üldözték, szembe mentek vele - vagyis ők haladtak a helyes irányba. Ám a férfi nem állt meg, a rendőrök szerint kis híján frontális ütközés lett a dologból, s nekik kellett kitérni előle. N. G. azonban azt vallja, hogy ő is elrántotta a kormányt, és ha úgy látta volna, hogy nem fér el, akkor megáll.

Az ügyész ezt nem hiszi, s utalt rá, hogy az autós még gyorsított is a találkozás után. Megállásra csak az kényszerítette, amikor az útdíjas rendőrök is - akik eredetileg a másik oldalon végeztek ellenőrzést - utána eredtek és szemből közelítettek felé. Mögötte jött a másik szirénázó autó, N. G.-t bekerítették és a kezénél fogva kihúzták az autóból.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bővít az Audi Győrben - Jön az új csarnok

Az Audi megépíti a második logisztikai csarnokát is. A régészek már dolgoznak a területen. Tovább olvasom