Kisalföld logö

2017. 04. 25. kedd - Márk 10°C | 21°C Még több cikk.

Kétszer annyi lett az influenzás a megyében

Ismét megduplázódott egy hét alatt az influenzások száma, természetesen az ÁNTSZ jelentése a múlt hét adatait tükrözi.

A szakszolgálat közleménye szerint „Győr-Moson-Sopronban az influenza figyelőszolgálat 57 felnőtt és gyermek háziorvosi szolgálatban ellátott 96 287 fő megbetegedési adataira terjed ki. A 4. héten a figyelőszolgálatban résztvevő praxisok területén 13 597 fő fordult orvoshoz, közülük 739 főnél jelentkeztek influenzaszerű tünetek, az orvoshoz fordulók 5,4% -ánál. Az orvoshoz fordulók és az influenzaszerű megbetegedések száma is emelkedett az előző héthez képest, ez utóbbi 97,6%-kal – szól a heti jelentés.

„Az influenza morbiditás 100 000 lakosra 767,5, ennek alapján megállapítható, hogy Győr-Moson-Sopron megyében az influenza-aktivitás magas. A betegek 36,54 %- a 15-34 éves fiatal felnőtt, 40,19 %- a 14 év alatti, 20,70 %- a középkorú, 2,57 % -a 60 év feletti. A megbetegedések száma az előző héthez képest az összes kistérségi intézet területén jelentősen emelkedett.

A morbiditás a tárgyhéten a Sopron-Fertődi Kistérségi Intézet (1095,7%ooo) területén nagyon magas, a többi kistérségi intézet területén pedig magasnak minősíthető.

Influenza illetve influenzaszerű megbetegedés miatt kórházba 5 új beteget vettek fel, intenzív ellátásra 4, gépi lélegeztetésre 3 esetben volt szükség.

A kóroki monitorban résztvevő orvosok laboratóriumi vizsgálatra 6 mintát küldtek, 2 esetben influenza A(H1N1)v kóroki szerepét igazolták, a többi minta eredménye negatív lett.

A hagyományos beküldés keretén belül 7 beteg mintájának történt laboratóriumi vizsgálata,

5 esetben influenza vírusok jelenlétét nem mutatták ki, 2 vizsgálati anyag feldolgozása folyamatban van.

A 4. héten 4 gyermekközösségből jelezték az influenzaszerű megbetegedések halmozódását. A közösségi járványokat a Sopron-Fertődi Kistérségi Intézet területéről jelentették, a járványok óvodai közösséget érintettek.

Az influenza járványügyi helyzete miatt az alábbi látogatási tilalom, illetve látogatás korlátozása került bevezetésre.

Soproni Erzsébet Oktató Kórházban január 28-tól részleges látogatási tilalom van érvényben az újszülött, a koraszülött, a csecsemő és gyermek, valamint a szülészet-nőgyógyászati osztályokon. Február 1-jétől pedig teljeskörű látogatási tilalmat rendelt el.

A Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban január 28-tól látogatás korlátozását vezették be a csecsemő és gyermekgyógyászati centrum valamennyi osztályán, a szülészet-nőgyógyászati osztályon és az intenzív osztályon. Betegenként 1 látogató fogadható és a kórteremben nem tartózkodhat.

A Karolina Kórház valamennyi osztályán a látogatást délután 16.00-17.00 óra között határozták meg."

Olvasóink írták

 • 4. mais 2011. február 03. 08:03
  „De ha azok ... mégse mondhatom rájuk ,hogy Németek:)))”
 • 3. Pano 2011. február 03. 07:28
  „Én most estem át rajta, hála az égnek. Már 1-2 napja jól vagyok. Egy valaki hazahozta, az egész családon végig ment ez a nyavaja :)”
 • 2. háté 2011. február 02. 18:51
  „Kétszer mentem házi orvoshoz múlt héten /nem influenzával/, érdekes módon alig voltak, az én háziorvosomnál senki!
  Lehet ezt a környéket elkerüli a kór?”
 • 1. miracle 2011. február 02. 15:40
  „"Kétszer annyi lett az influenzás a megyében"
  Ez még nem lenne baj, csak az, hogy nem 1 helyett lett 2.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

19 éves lányt keres a rendőrség

A Győri Rendőrkapitányság eltűnés miatt keresi a képen látható Liszkai Henrietta, rábapatonai… Tovább olvasom