Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Kétmilliárdos tender: megsemmisítve

A Közbeszerzési Döntőbizottság megsemmisítette a Győr-Moson-Sopron Megyei Múzeumok Igazgatósága által régészeti feltárásokhoz kapcsolódó feladatok ellátására kiírt, kétmilliárd forint becsült értékű tender eredményét – derül ki a testület honlapján a múlt héten nyilvánosságra hozott határozatból.

A dokumentum szerint a múzeumi igazgatóság augusztusban írt ki közbeszerzést a feladatra, amire a Közgép Építő és Fémszerkezetgyártó Zrt. és a West Hungária Bau Kft. közösen, valamint a Lekri Partner Kft. és a Pro Primo Biztonsági 3000 Kft. szintén közösen adott be pályázatot.

A kétfordulós eljárás első, részvételi szakaszában a kiíró az első duót kizárta, arra hivatkozva, hogy nem igazolta megfelelően a referenciát és a régész szakember legalább hároméves ásatási terepi gyakorlatát.

A Közgép a döntőbizottsághoz fordult, amely a kifogásolt referenciát és szakmai gyakorlatot rendben lévőnek találta. A testület megsemmisítette a múzeumi igazgatóságnak a Közgép–WHB páros részvételi jelentkezését érvénytelenné nyilvánító, valamint az eljárásban azt követően hozott valamennyi döntését. Emellett a múzeumi igazgatóságot arra kötelezte, hogy fizessen meg 720 ezer forint igazgatási szolgáltatási díjat a kérelmezőnek.

Olvasóink írták

  • 1. kisem 2011. december 12. 10:09
    „A résztvevőktől függetlenül ...
    Ugyan mi köze van a KÖZGÉP ZRt-nek és WHB Kft-nek a régészeti feltáráshoz?
    Teljesen nyilvánvaló, hogy csak a nagyon jól fizető földmunkák miatt adtak be pályázatot, a majd alkalmazunk régészeti szakembert is alapon. Ez a pályáztatási mód csak a költségek (esetenként indokolatlan) növelésére jó.
    Immár sokadszor olyan pályázik - a jelek szerint nem eredménytelenül - egy feladat elvégzésére, akinek ez nem vág a profiljába és nincs saját alkalamazásban a feladat elvégzésére hivatott szakembere sem.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Százmilliók érkeznek a megyébe

Összesen 1,6 milliárd forint uniós támogatás segítségével „turisztikai desztinációs… Tovább olvasom