Kisalföld logö

2018. 08. 17. péntek - Jácint 17°C | 28°C Még több cikk.

Két baleset egy időben a 85-ösön

Az autópálya után egy motoros balesete, az ikrényi leágazás után pedig egy BMW miatt akadozott a forgalom.
Két baleset is történt szinte egy időben a 85-ös főúton csütörtökön délután öt óra körül. Az M1-es autópálya fel-, illetve lehajtója uitán nem sokkal egy motoros bukott, emiatt rövid ideig félpályás útlezárás volt az érintett szakaszon. Néhány kilométerrel távolabb, az ikrényi és a rábapatonai leágazás között egy BMW az utat elhagyva az árokba hajtott. Rövid ideig itt is félpályás útzár lassította a forgalmat.

A kisalfold.hu információi szerint a motoros nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, míg a BMW balesetében személyi sérülés nem történt.


Balesetek a 85-ösön nagyobb térképen való megjelenítése


BMW az árokban: nem történt személyi sérülés.
BMW az árokban: nem történt személyi sérülés.

Olvasóink írták

22 hozzászólás
12
 • 22. Vakegér 2009. szeptember 04. 14:59
  „Az szabályos ha egyszerre 5 autó kezd több autó előzésébe?”
 • 21. bocikriszti 2009. szeptember 04. 14:13
  „minden nap arra járok oda-vissza. tényleg sok a bátor ember.sok szakaszon teljesen belátható az út, de azért veszélyes. nem hiába a sok baleset . tegnap -vagy előtte- 15-20 diák láthatósági mellénybe táblákkal meneteltek Csorna felől Győr irányába. azon csodálkozok nem hajtott bele valaki. én is egy kamion mögött haladtam, a vezetője hirtelen fékezett, persze én is, mikor belenéztem a tükörbe, egy másik kamion mögöttem satufékkel. na egy pillanatra leizzadtam. nem tudom hogy kik voltak ezek a diákok, de nem bejelentett demonstráció lehetett, mert -gondolom én- rendőri kíséret lett volna. szóval, nagyon vigyázni kell. az hogy napi 200-230 km vezetek, még nem biztos hogy rutinos vezetőnek számítok. vagy ha igen, akkor is jöhet a másik sávban egy olyan aki NEM AZ.”
 • 20. Totya 2009. szeptember 04. 13:46
  „Audiscsajszi, jó hogy beírtál, egyetértek veled. Csak nem árt tudni, hogy itt többségében vannak a ráérős emberek, akik ráérnek beírni, okoskodni, fotelből megmondani mi miért és hogyan történt. Gondolom az utakon is ugyanígy ráérnek, közben meg fogalmuk sincs milyen károkat okoznak maguk körül. Persze ez is feltételezés, előítélet, úgyhogy egy a lényeg, nem sok értelme van beírkálni, mert arra kiváló, hogy vitázzunk, ellenségeskedjünk, miközben az ország csak züllik és halad a szakadék felé. Amúgy a világ sem éppen jó irányba halad, de ne menjünk bele ebbe sem.”
 • 19. a.h.a. 2009. szeptember 04. 12:45
  „Moo
  Ráhibáztál! A BMW-s nő volt.Nemsokára kiderül, hogy a motoros is?
  Kár volt poénkodni.”
 • 18. Audiscsajszi 2009. szeptember 04. 09:24
  „Szemtanúként vettem részt a BMW-s balesetben, így cáfolnám a "mennek mint az ökrök" ill. "bebambult a bmw-s" típusú megnyilvánulásokat. A BMW-t vezető fiatal lány teljesen szabályosan kezdte előzni a lassan haladó kisbuszt, több másik autó (előtte 1, mögötte velem együtt 3-an) ugyancsak előzésbe kezdett. Minden rendben ment volna, ha egy tipikus "nyúlszőrkalapos" kategóriájú öreg bácsi, az a fajta, aki sátoros ünnepeken előszedi az autót, de mellét veri, hogy már 30 éve vezet (évi 3000 km-t!!!), tükörbe nézés nélkül ráhúzta a kormányt a BMW-re, amikor az PONTOSAN MELLETTE HALADT! Amúgy tükörbe se kellett volna néznie (már úgyis borotválkozott reggel), elég lett volna, ha kinéz maga mellett az ablakon.
  A BMW-t vezető lány elrántotta ijedtében a kormányt, így került az árokba. Ha nekimegy az öregnek, akkor még nagyobb karambol lesz, megdobja a másik autót, és akkor én meg a mögöttem jövő is kapunk rendesen. Így is hajszál híján úsztam meg.
  Ugyanezt tanúvallomásba is adtam a helyszínelő rendőröknek, úgyhogy nemaz elfogultság beszél belőlem.
  Sokat vezetek, és állíthatom, hogy több balesetveszélyes helyzetet teremtenek a 60-70 éves magabiztos öregek, mint a BMW-s, Audis, Mercis "állatok".
  További szép napot!”
 • 17. Molly 2009. szeptember 04. 08:06
  „Mert mennek mint az ökrök.Kielőzzük a másikat,nem számít kanyar,vagy záró vonal.
  Ha óvatosabban vezetnének,kevesebb baleset lenne.
  Kedden is mentünk arra felé,de nem számít sok sofőrnek semmi.Az sem netán,hogy a másikak életét veszélyeztetik.
  Múltkor fényképeztem le azt amikor a záró vonalon előztek meg,erre kaptam egy olyan választ amit szerintem pont az a sofőr írt aki megelőzött.
  Vigyázzunk egymás épségére!!!!!”
 • 16. sRacz 2009. szeptember 04. 00:28
  „Mátyásfeketeserege! Ha már felhoztad a követési távolságot:

  "27. § (1) Járművel másik járművet csak olyan távolságban szabad követni, amely elegendő ahhoz, hogy az elöl haladó jármű mögött - ennek hirtelen fékezése esetében is - meg lehessen állni.

  (2) Olyan járművel, illetőleg járműszerelvénnyel, amelynek megengedett együttes tömege a 3500 kg-ot vagy hosszúsága a 7 métert meghaladja, lakott területen kívül másik jármű mögött olyan követési távolságot kell tartani, hogy a két jármű közé legalább egy - előzést végrehajtó - személygépkocsi biztonságban besorolhasson.

  Nincs szükség ilyen követési távolság tartására

  a) ha

  - a vezető előzésre készül fel,

  - az úttest menetirány szerinti jobb oldalán két vagy több forgalmi sáv van, vagy

  - az úton az előzés tilos,

  b) fegyveres erők oszlopban haladó gépjárművei között,

  c) egy nyomon haladó jármű (kétkerekű motorkerékpár, segédmotoros kerékpár vagy kerékpár) követése esetén.

  (3) A jármű sebességét hirtelen fékezéssel csökkenteni csak abban az esetben szabad, ha ezt a személy- vagy vagyonbiztonság megóvása szükségessé teszi."

  http://kresz.rexinfo.hu/news_28.html”
 • 15. sorok_közt 2009. szeptember 03. 22:56
  „korábbiakra reagálva a motorosbalesetnél: igen, véleményem szerint a motoros centizett. ilyenkor elég lenézni a múszerfalra (rossz ütemben) máris ott előtted az álló jármű”
 • 14. Csetneky 2009. szeptember 03. 22:49
  „A motoros bukott, a cikkből nem derül ki, hogy miért. A BMW az árokba hajtott, ez sem derül ki a cikkből, hogy miért. Akkor honnan tudják néhányan teljes bizonyosággal, hogy a "gyorshajtás" az előidéző ok? Lehet sok-sok ok, de a pakliban benne van a fő előidéző ok is, az indokolatlanul tötymörgők!”
 • 13. BandiÚr 2009. szeptember 03. 22:07
  „Kisalföld csak arról tud írni a főoldalon, hogy valamilyen jármű nekiment valaminek?”
 • 12. sont 2009. szeptember 03. 22:00
  „Pl: ezt a képet is ki lehetne tenni oda, ahol volt a baleset. Szerintem rövid időn belül frissülne a kép. Sajnos...... ---Ausztriában több helyen vannak kint balesetekről képek, elrettentő példaként.”
 • 11. sont 2009. szeptember 03. 21:57
  „Szerintem a 85-ön történt baleseteket, ki kellene "plakátolni" oda ahol volt a baleset, és talán a másodperchuszárok is elgondolkodnának. Vagy nem.....”
 • 10. Intel 2009. szeptember 03. 21:40
  „9.
  Na igen, vezetni is tudni kell...
  Ezt benézte, biztosan lassan ment:)”
 • 9. MotorosPista 2009. szeptember 03. 21:24
  „Bamba bmw-s benézte. Csak az amatőrök előznek ilyen helyen!!”
 • 8. Truder 2009. szeptember 03. 21:18
  „Ma én is mentem a 85 ön,szerencsére korábban..
  Amit ott a másodperchuszárok,a meggondolatlan,balesetveszélyt okozó előzéseikkel művelnek...Nekik nem elég a 90 es tempó...ők rohannak,másokat leszorítanak,furakodnak.Már kezdtem azt érezni,hogy én vagyok a hülye,aki az előzni tilosnál nem előz...Aztán lesnek,ha ott hagyják a fogukat az "amúgy pedig rendes"emberek.
  Hát én egyiket sem sajnálom,aki ilyen áron az árokban köt ki!Csak az a baj,hogy ezek megússzák ép bőrrel,más,aki normálisan próbál közlekedni,az meghal egy ilyen hülye miatt!”
 • 7. Mátyásfeketeserege 2009. szeptember 03. 20:49
  „azt tudni kell hogy a motornak nagyobb a fékutja mint 1 kocsijé, és mivel dobozos is volt még csak rákészülni sem tudott mivel nemlátott semmit.
  de itt van 1 kis érdekesség.
  a követési távolság 30 méter ha jóltudom. ha 65 tel megyek és besatuzok akkor 35 méter mulva állok meg.
  tehát még mindig elkenődök a földön
  http://www.kisdoboz.hu/fekut/

  ezt az oldalt nézegesétek:)”
 • 6. Goldmund 2009. szeptember 03. 20:20
  „4.hsz: "traktor miatt lassított az előtte haladó zárt furgon"
  Ilyen hirtelen lassított a furgon? Nem figyelt előtte? Vagy a motoros centizett a furgon mögött?
  (Nem kötekszem, csak kérdezek.)”
 • 5. sorok_közt 2009. szeptember 03. 18:46
  „nem az útra pörgött ki, hanem az útpadkára (fűre)”
 • 4. sorok_közt 2009. szeptember 03. 18:44
  „motoros baleset: a motoros nem tartotta be a követési távolságot (traktor miatt lassított az előtte haladó zárt furgon) kb 50-70 km/h-s sebességnél. szerencséje volt, illetve rutinos bukó, mert esés közben ki is pörgött az útra, így nem taposta el a mögötte haladó busz.szerencsére.”
 • 3. Moo 2009. szeptember 03. 18:33
  „ÁÁÁ, dagobert! Ezekhez a balesetekhez is suzukisoknak, nőknek vagy suzukis nőknek volt köze :-)
  Már alig várom, hogy néhány hangadónak hogyan sikerül ebbe is belekeverni a suzukisokat és nőket! Gyerünk,gyerünk várom az összefüggéseket:-))))) Igazán jól szórakoznák rajta.”
22 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hagyományápoló tábor a Csutorával

Győrújbarát - A közelmúltban tartotta hagyományápoló táborát a szigetközi Csutora egyesület. A… Tovább olvasom