Kisalföld logö

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 21°C | 34°C Még több cikk.

Keressük a legszebben felújított paneleket Győrben - Küldjön fotót!

A lehangoló, szürke panelrengetegek helyét egyre inkább átveszik a színesre festett épületek. Várjuk olvasóink fotóit a felújított panelekről!

A tudosito@kisalfold.hu e-mail címre várjuk olvasóink fotóit a legszebben felújított panelekről, ahol a szürke betontömbök helyét már átvették a színek.

Szabó Roland, a Szigethy Attila út 89-95 szám alatti paneltömböt nevezte be:

Legszebbek - Szigethy Attila út 89-95

Marcalváros II.-n szerdán mutatta be a győri önkormányzat a felújított paneleket.  A Mécs László utcában is színesre festették az épületeket:

Felújított panelházak Marcalváros II-n

Kodály Zoltán út
Kodály Zoltán út


Olvasóink fotóiból összeállítunk egy toplistát, hogy kiderüljön, Győrben hol vannak a legszebben felújított panelek.A győriek csaknem egyharmada, 40 ezer ember él a 22 ezer panellakásban. Az elmúlt években ezen otthonok 60 százalékát felújítottak, s szerdán újabb beruházásokat adtak át Marcalváros II-n. A sajtótájékoztatón Radnóti Ákos alpolgármester, Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő és Rózsavölgyi László önkormányzati képviselő ismertette a részleteket.

 A legfrissebb energetikai felújítás a Kovács M. u. 1–3., valamint a Mécs L. u. 6–8., illetve 10–18. számú házakat érintette. Az állam, az önkormányzat és a lakóközösség együttműködésével megvalósult beruházás 280 lakást tett élhetőbbé, amelyek lakóinak  akár havi 5-8 ezer forinttal kevesebb lehet a fűtésszámlája. A munkálatok során kicserélték az ablakokat, a bejárati ajtókat, postaládákat, szigetelték a tetőt és a külső homlokzatot, valamint a lépcsőház új festést kapott.

Az eseményen bejelentették, hogy az „Otthon Melege Program" folytatásaként március 9-től a maximum 60 lakással rendelkező, 1947 és 2007 között épült, táv-, házközponti vagy  egyedi fűtéssel rendelkező lakóépületek közösségei igényelhetnek támogatást.

Az országos  pályázat kerete 10 milliárd forint lesz. A támogatás összege lakásonként 300-650 ezer forint lehet, amit nem csak a szigetelésre, hanem a fűtési rendszer korszerűsítésére is használható. Részletes tájékoztatás a Széchenyi Programirodákban kapható (Liszt F. u. 1.).

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Jobbik bezáratná a vámosszabadi tábort

A Jobbik győri szervezete az elmúlt napok kormányzati nyilatkozatai alapján elérkezettnek látja az… Tovább olvasom