Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 4°C Még több cikk.

Jön a KIKA is Győrbe

Kilenc nagy alapterületű áruház működik jelenleg Győrben, de már épül a tizedik. Az osztrák Kika jön a Tesco mellé.
Újabb nagy üzletlánc szemelte ki magának Győrt. Az osztrák Kika néhány hete már építkezik a 83-as főút melletti Tesco szomszédságában. Juhász Attilától, a Kika Lakberendezési Kft. ügyvezető igazgatójától a Kisalföld megtudta: 14 ezer négyzetméteres lakberendezési és bútoráruházat építenek 300 parkolóhellyel.

A nyitást 2006 tavaszára tervezik. Ekkora méretben ez lesz az első ilyen típusú üzlet a megyeszékhelyen. A beruházás a tervek szerint száz munkahelyet teremt, nem számítva a kiegészítő szolgáltatásokat, például a takarítást és a karbantartást. A cég arról nem nyilatkozott, hogy a fejlesztés mennyibe kerül. Juhász Attila kifejtette: a győri letelepedés mellett egyrészt az szólt, hogy a város félúton helyezkedik el a Kika osztrák és magyar központja között, másrészt, hogy itt a hazai átlagnál lényegesen magasabb a vásárlóerő.

A budaörsi Kika
A Kika három áruházzal van jelen Magyarországon, valamennyi a fővárosban, vagy annak közelében található: Budapesten a Lehel utcában, Budaörsön és Törökbálinton. Az alkalmazottak száma 450. A cég bruttó árbevétele a 2000-es 6 milliárd 510 millió forintról az idén március 31-én zárult üzleti évre 20 milliárd 140 millióra nőtt.

A lánc most vidéken kíván terjeszkedni: Győrön kívül Pécsett épít áruházat, de ígéretes tárgyalásokat folytat Debrecenben, Szegeden és Miskolcon is. Az eddig végrehajtott, 2006-ig megvalósuló beruházások együttes összege meghaladja a 10 milliárd forintot.

A városban jelenleg kilenc nagy alapterületű áruház található. Az Interspar 1995, a Győr Plaza 1998, a Tesco 2001 óta működik. A barkácsáruházakat a Baumax, a Praktiker és a BricoStore képviseli. Ehhez jön még a Belvárosban az Arrabona és az On-Line, illetve az M1-es autópályánál a Metro. Ezek mellé több befektetői csoport további centereket tervez felhúzni. A Rába-gyár volt Budai úti telepének helyén hamarosan épül az Árkád. A Gardénia rt. többségi tulajdonosa, a Hungarian Industries GmbH külön céget hozott létre azzal, hogy bevásárlóközpontot létesítsen a gyár helyén. Ennek a neve feltehetően Dunacenter vagy Pannoniacenter lesz. A József Attila utcai volt lovassági laktanyát megvásárló NOA Investment Ingatlanforgalmazó Kft. ötszintes üzletközpontot tervez építeni, amelynek a környezetvédelmi hatástanulmánya már elkészült.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kispadon a polgármester

Negyedik ciklusát tölti Sokorópátkán Mecséri Lajos, akit 1990-ben választottak meg polgármesternek. Tovább olvasom