Kisalföld logö

2018. 03. 23. péntek - Emőke -5°C | 8°C Még több cikk.

Jóakarat hídja: `sínre kerülhet az életünk´

"Az alapítványi segítséggel sínre kerülhet az életünk" – tette hozzá István és a főállású anyaként tevékenykedő Szerencse Krisztina.

Egy jobb életért

A rossz közbiztonság és a munkanélküliség elől menekülve jött nyáron Kazincbarcikáról Győrbe négy gyermekével a Szakács család.

"Úgy éreztük, a jobb élet reményében muszáj belevágnunk, nyáron kaptam itt egy munkalehetőséget. Ám kiderült, hogy csak a szabadságok idejére kellettem, s felmondtak. Ennek ellenére maradtunk, hisz a pokolból a paradicsomba kerültünk Borsod után" – mondta Szakács István.

Év végén kerültek bajba: az elszámoláskor kiderült, a rezsire fizetett átalány nem elég, s erre a hónapra 183 ezres költség halmozódott fel.

"Négy szakmám van, novemberben már másfél hetet dolgoztam új munkahelyemen, az Audiban, de anyagilag még nem rázódtunk helyre" – tudatta a férfi.

"Az alapítványi segítséggel sínre kerülhet az életünk" – tette hozzá István és a főállású anyaként tevékenykedő Szerencse Krisztina.

Szakács István, Szerencse Krisztina és fiuk, Áron
Szakács István, Szerencse Krisztina és fiuk, Áron


Félnek a hidegtől

"Nagyon nehezen vettem rá magamat, hogy írjak, de kénytelen vagyok. Igen, sokszor van, hogy nincs mit az asztalra tenni. És félünk a hidegtől és a téltől" – írta levelében Nagy Zoltánné, amelyben a Lapcom Média Alapítványtól kért segítséget.

A győrsövényházi asszony férjével és három gyermekével él egy háztartásban. "Nagyon kevés pénzből élünk. Férjemet nemrégiben bocsátották el egy abdai vasipari üzemből, nekem takarításból van némi jövedelmem, meg napszámba járok, ha van rá lehetőség" – mondta.

Hozzátette, bármilyen segítségnek tudna örülni, hiszen a lakásra ráférne a meszelés, híján vannak a takarónak, paplannak és a tűzifájuk is kevés. Nagy Zoltánné befizetetlen csekkjeit is említi, s hogy beteg, de nem tudja kiváltani a pirulákat.


Nagy Zoltán és felesége
Nagy Zoltán és feleségeVégrehajtás előtt

Császárrét. Szerény körülmények között él a kétszobás sorházban az Újrónafőhöz tartozó Császárréten a Gyalog család. Négy gyermeket nevelnek.

"Húszezer forintról indult a lakáshitelünk, mára több mint ötvenezer forintra duzzadt. Régóta nem tudjuk fizetni, ezért jövő év elejére végrehajtást írtak ki otthonunkra. Emellett százezer forintnyi tartozásunk lehet a vízszolgáltató felé" – panaszolja Gabriella, aki jelenleg anyasági támogatásban részesül.

A házaspár alkalmi munkákból tartja fenn magát, ám ebből egyre kevesebbet találni. 96 ezer forintból gazdálkodnak havonta. Kártyás villanyórájuk van, ezzel is igyekeznek spórolni.

A családnak nagy segítséget jelentenének a gyermekruhák, cipők, téli, meleg öltözékek, mert erre már alig telik a szűkös költségvetésből.


Gyalog család
Gyalog család


Az adományok átadása. A Kisalföld munkatársai az olvasói adományoknak köszönhetően megkezdték az alapítványi támogatások átadását, folyamatosan kapják kézhez a segítséget a rászorulók. Erről későbbi lapszámainkban be is számolunk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Oscar-díjas filmes a mestere: győri származású diák rövidfilmje nyerte el az ENSZ-fődíját - videó

Jánka Eszter 73 másodperces filmje, a "Migráció" érzékletesen mutatja be a menekültek boldog, új életbe vetett reményét. Tovább olvasom