Kisalföld logö

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 3°C | 7°C Még több cikk.

Jelzőlámpás csomópont Abdánál: hajts vonalra és gáz!

Több olvasónk tapasztalta, hogy az Abda és Győr között lévő elágazásnál, a benzinkútnál az Abda felől Győr felé tartóknak a közlekedési jelzőlámpánál gyakran nagyon sokáig kell várakozniuk. Pedig van megoldás.

Hosszú kocsisor szokott feltorlódni, mert sokáig nem vált pirosról zöldre a lámpa.

Aztán az szokott megoldást hozni, hogy egy gyakrabban arra járó vagy egy rutinosabb hivatásos tehergépjármű-vezető kiszáll a sofőrülésből és előre fut az első autóshoz, szól neki, hogy álljon közelebb az aszfaltra felfestett vonalhoz, mert csak akkor érzékeli a jelzőkészülék érzékelője.

Ez elég veszélyes mutatvány, mert közben a Csorna felől kanyarodóknak zöld jelzésük lehet és előfordulhat, hogy csak későn veszik észre az autósor mellett haladó gyalogost.

Emiatt is érdemes lenne erről az érzékelőről többeket tudatni, és azért is, mert néha elég dühösen fenyegetik meg a türelmetlenebb autósok a legelöl álló társukat.


Olvasóink írták

 • 3. Goldmund 2013. szeptember 18. 11:59
  „Agyatlan rendszer!
  Kora hajnaltól este 7-ig lehetne valamilyen program (akár napszak szerint többféle) beprogramozva. Ez az érzékelős ökörködés meg késő estére, éjszakára való, amikor akár percekig nem jön sehonnan autó. Habár akkor le is lehetne kapcsolni a lámpát, hátha a magyar autós még képes jelzőlámpa nélkül kikanyarodni. :-)))))))))”
 • 2. Powerarc 2013. szeptember 12. 20:35
  „Németországban több helyen is láttam kis táblát az oszlopra kitéve, hogy az autós hajtson előre a vonalig, csak ugye nálunk ha valaki a vonalig előremegy, a nyakát kell kitekernie hogy lássa a feje felett a lámpát, napsütésben meg szinte esélytelen...kint ezt is megoldották, pl. a balra kanyarodóknak az úttest bal oldalán is van jól látható helyen.”
 • 1. ferdo 2013. szeptember 12. 13:43
  „"...mert néha elég dühösen fenyegetik meg a türelmetlenebb autósok a legelöl álló társukat."

  Ha itthon megfelelő törvények lennének, akkor a dühösen fenyegető autósoknak - mivel hogy konkrétan alkalmatlanok másfél tonnás gépeket felelősségteljesen vezetni - elvennék a jogsiját. Aki nem képes higgadtan reagálni, az ne üljön az autóba. Az ilyen dühösen fenyegető autósok szokták a többi közlekedőt így vagy úgy "megleckéztetni" (ráhúzni a kormányt, megijeszteni, ledudálni) a többi, nekik nem tetsző közlekedőket. Az ilyenek elmegyógyintézetbe valóak, nem az utakra.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jön az ingyenes temetés - videó

Január elsejétől lehet majd igényelni az úgynevezett szociális, azaz ingyenes temetést. A törvény a… Tovább olvasom