Kisalföld logö

2017. 10. 20. péntek - Vendel 8°C | 20°C Még több cikk.

Jelentkező a jachtkikötőre

Jachtkikötőt építene egy cég a győri Iparcsatorna bejáratánál. A beruházás több tízmillió forintba kerülne.

A győri közgyűlés legutóbbi ülésén fogadta el a város új településfejlesztési koncepcióját. A megyeszékhely fejlődésének következő tíz évét meghatározó dokumentumban – amelyről tegnapi számunkban írtunk részletesen – az szerepel: az önkormányzat változtatni kíván azon, hogy Győr hiába a folyók városa, hajóra szállni gyakorlatilag lehetetlen. A sétahajózás mellett a jachtturizmus feltételeit is szeretnék megteremteni. Utóbbi centrumát az Iparcsatorna bejárati öblénél képzelik el.

Kész tervekkel rendelkeznek

Éppen ezt a helyszínt nézte ki magának egy győri és egy budapesti cég közös vállalkozása, amelynek képviseletében Tremmel Balázs számolt be az elképzelésekről a Kisalföldnek. Kiderült: kész tervekkel rendelkeznek egy motorosjacht-kikötőre, ahol 108 hajó férne el. A beruházás 20–30 millió forintba kerülne, de szó van hotel, motel, étterem és szórakozóhely építéséről is. A kikötőt úgy valósítanák meg, hogy nyolcméteres vízszintingadozást is kibírjon. További kikötőhelyeket szánnak Arany-
part I-re és a Móricz Zsigmond rakpartra.

Vízitaxitól a jet ski-ig

„Sok hajó van Győrben és környékén, amelyeket azonban a tulajdonosok csak ritkán használnak, mert jelenleg a legalapvetőbb feltételek is hiányoznak" – fogalmazott Tremmel Balázs azt indokolva, miért érné meg számukra a fejlesztés. A vállalkozás vízitaxi-szolgáltatás, motoros- és vitorláskishajó-vezető tanfolyamok indítását, valamint vízi túrák szervezését is tervezi. Az Iparcsatornát szabadidős vízzé alakítanák, ahol jet skizni is lehet. Emiatt benzinkutat is építenének.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Modern Győrt terveznek

Folyók, hajók és part menti sétányok nélkül, szép városrészek leromlott állapotban, a forgalomban elakadó autók és buszok – ezen a helyzeten kíván változtatni a győri önkormányzat a következő tíz évben. A cél, hogy a megyeszékhely modern város és a régió központja legyen.
A győri közgyűlés múlt heti ülésén egyhangúlag fogadta el a város településfejlesztési koncepcióját. Tovább olvasom