Kisalföld logö

2017. 08. 23. szerda - Bence 14°C | 22°C Még több cikk.

Játszótérhez szabvány szerint nem jár kerítés

Tisztelt Illetékesek! Nem értem, hogy Győr-Ménfőcsanak, ha EU-szabvány szerint építette a játszóterét, miért nem kerítette be? - kérdezte szerkesztőségünktől OLvasónk.

Olvasói kérdés
Tisztelt Illetékesek! Nem értem, hogy Győr-Ménfőcsanak, ha EU-szabvány szerint építette a játszóterét, miért nem kerítette be. Ha jól tudom, máshogy nem is tehette volna, pedig már lassan egy hónapja kész. Senki nem néz utána, hogy ez így jól van-e? Több anyuka Ménfőcsanakról

Olvasói kérdés
Győrben a Soproni és az Erfurti utca közötti játszótér(?) bontásával vagy felújításával kapcsolatban szeretnék tájékoztatást kapni az illetékesektől. Június végén elkezdték a padok deszkáinak eltávolítását, illetve egyes padok teljes kiszedését. A kevés pad közül is eltávolították azt, ami árnyékban volt és a homokozó környékén sem maradt. A játszótér közepén a hinta korlátjának földből kifordított betondarabja még mindig ott éktelenkedik balesetveszélyesen. Azt gondolom, nem érdemes folytatni a felsorolást mert sosem érnék a végére.


A kérdésekre a Győri Kommunális Szolgáltató Kft. két szakembere, Borbély Dezsőné gazdasági ágazatvezető és dr. Pálfay Szilárd jogi osztályvezető válaszolt. „A Győri Kommunális Szolgáltató Kft. a magyar szabványnak megfelelő új játszótereket a vonatkozó MSZ EN 1176 és 1177 sorszámú szabvány előírásainak megfelelően kivitelezi. A kerítés építése nem szabványkövetelmény, de vannak olyan területek a városban, ahol a játszótérnek helyet adó ingatlan nem rendelkezik a ménfőcsanakihoz hasonló természetes védettséggel, ezért szükséges a parkban játszó gyermekek fokozott védelmét fizikai elhatárolással is megoldani. A kastélyparkban épült játszótér tájépítészeti szempontból nem igényel külön elkerítést: az autóút felőli rézsű és a térnek a járműforgalomtól való elszigeteltsége a tervezői álláspont szerint megfelelő védelmet nyújt, ezért a kerítés kialakítását nem tervezzük.

A Soproni és az Erfurti utca közötti játszótér bontásával összefüggésben azt a tájékoztatást adjuk, hogy az elkövetkező évekre szóló játszótér-fejlesztési koncepcióban megfogalmazott törekvések szerint az új játszóterek felépítése mellett folyamatosan sor kerül a szabványnak meg nem felelő játszótéri eszközök elbontására. A munkára a más jellegű kivitelezési feladatok ellátása mellett kerül sor, így előfordulhat, hogy a megkezdett munkafolyamat nem fejeződik be egyik napról a másikra. Az augusztus 7-i helyszíni szemle alapján intézkedtünk a helyszínen maradt eszközök végleges eltávolításáról. Arra tekintettel, hogy a játszótér-fejlesztési program szerint valamennyi városrésznek rendelkeznie kell nagy befogadóképességű, modern játszóeszközöket tartalmazó játszóterekkel, a költségvetés teherbírásának függvényében természetesen Szabadhegy is szerepel azok között a városrészek között, amelyek az elkövetkező években a megszüntetett helyett új játszótérrel gazdagodhatnak."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bécsi magyarok a ravazdi erdőben

Ravazd - A Kisalföldi Erdőgazdaság és a Nyugat-Magyarországi Egyetem Apáczai kara a ravazdi… Tovább olvasom