Kisalföld logö

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 13°C | 24°C Még több cikk.

Játszóteret nyertek falujuknak

Nyalka - Nem mindennapi összefogással nyertek az egyik élelmiszergyártó cég akciójában a nyalkaiak: két kategóriában is a legjobbak lettek, így falujuk hamarosan egy csillogó-villogó új játszótérrel lesz gazdagabb.

Fűszerrel egy időre el vannak látva a nyalkai háztartások, azok csomagolásának vonalkódjait kellett ugyanis összegyűjteni a Delikát8 ételízesítő játékában. A győztes települések egy-egy új játszóteret nyertek, s nem túlzás, hogy Nyalka tarolt a pályázaton, hiszen két kategóriában is nyert: a lélekszám-arányosan, azaz egy lakosra jutó, és az abszolút értékben legtöbb vonalkódot is a falu küldte be. Utóbbi azért is nagy szó, mert sokkal nagyobb községek, városok is pályáztak – összesen 1317-en –, mégis nem kis fölénnyel nyert a Pannonhalma melletti, 450 lelkes település. Igaz, olyan mozgósításra, mint Nyalkán, valószínűleg máshol nem volt példa...

Komondi Erika gyermekeivel, Zselykével és Árminnal, valamint Dornainé Horváth Zsuzsanna és kisfia, Márk. Fotó: B. A.
Komondi Erika gyermekeivel, Zselykével és Árminnal, valamint Dornainé Horváth Zsuzsanna és kisfia, Márk. Fotó: B. A.

– Mindenkit biztattunk, akit csak elértünk: a nyalkaiak szóltak a rokonoknak, barátoknak, összesen több ezer szórólapot és plakátot nyomtattunk, még Győrben is ragasztottunk ki belőlük! – meséli Komondi Erika, a kezdeményezést összefogó egyik lelkes anyuka. Ő még azt is megszervezte, hogy az akciós termékeket édesapjával és a falubeliekkel házhoz szállították – a vonalkódok fejében – a szomszédos falvakba, több környékbeli étterem pedig azzal segített, hogy kivételesen nem nagykereskedelmi, hanem kilós kiszerelésben vásárolta meg a szükséges fűszereket.

A május óta tartó lelkes gyűjtés meghozta a gyümölcsét: Nyalkán építik fel az ötmillió forint értékű modern játszóteret. Szó se róla, jó helyre kerül, hiszen a faluban nincs hol játszani a gyerekeknek. Ők pedig már közel százan vannak – volt olyan év, hogy 15 baba született –, az óvoda ősszel már több mint harminc gyerekkel, két csoporttal indul.

– Nagy eredmény ez a nyeremény egy ilyen kis falunak, lenyűgözött ez a civil összefogás! Régen Nyalka nagyon összetartó település volt, s bár az elmúlt negyven év ezen sokat rontott, kezd újjáépülni a falu közössége – mondja Balogh Ervin polgármester. Ennek eredménye hamarosan kézzelfogható lesz: jövő héten már érkeznek is a szakemberek terepszemlére a faluba, s három hónapon belül elkészül az új nyalkai játszótér.˝Szégyen, hogy csak pályázat segíthet˝

A nyalkaiak összefogása egy nem várt eredményt is hozott: felhívásukat olvasva egy fiatal – nem helyi kötődésű – vállalkozó is felkapta a fejét. Felkereste a polgármestert, s azzal a megjegyzéssel, hogy ˝szégyen, hogy ma az anyukáknak vonalkódokat kell vagdosniuk azért, hogy a gyereküket játszótérre vihessék˝, félmillió forintot ajánlott fel – neve elhallgatását kérve – gyerekjátékokra. Ebből az összegből hamarosan új fajáték kerül az óvoda udvarára.


 

Olvasóink írták

  • 2. DZsuzsa 2009. november 13. 07:56
    „Elkészült a játszótér, átad november 14-én 13 órakor
    nagyon szép, köszönjük Delikát:):):):):):):):)”
  • 1. NetAnyu 2009. szeptember 03. 09:57
    „Gratulálok és kívánom, hogy legyen utánpótlása a falunka ilyen agilis anyukákban! Mert ugye a gyerekekért mindenre képesek vagyunk.
    www.gyesmellekes.com”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bonnie Tyler hősként énekelt Győrben - sok fotóval!

A Bonnie Tyler-rajongók hallhatták a szőke énekesnő örökzöld slágerjeit. Az 58 éves sztár 11 óra… Tovább olvasom