Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Ismét az élő kultúra otthona lehet a sokorópátkai kultúrház

Sokorópátka - Kívül-belül megújult a település 1932-ben épült kultúrháza, amely a jövőben a könyvtár, a helyi öntevékeny csoportok mellett az ünnepi rendezvényeknek is otthont ad.
Épül, szépül Sokorópátka. Nemrégiben adták át a fogászati rendelőt, a napokban pedig befejeződött a helyi kultúrház felújítása. A Regionális Fejlesztési Tanács pályázatán nyert 4 millió forintból és a hozzátett 2 millió forintnyi önrészből megvalósult az 1932-ben készült – 1992-ben közmunkában szépített – épület teljes akadálymentesítése, valamint korszerű vizesblokkot is kialakítottak.

A felújítás részeként – többek között – minden helyiséget újrafestettek, a nyílászárókat újramázolták, illetve a könyvtárban kicserélték a padozatot is.

Mecséri Lajos polgármester érdeklődésünkre elmondta, hogy a héten megtörténik a műszaki átadás, hamarosan parkolót alakítanak ki körülötte és az épület – miként az elmúlt 76 évben – ismét az élő kultúra otthona lesz.

– Kultúrházunk az általános művelődési központ részeként, az iskola nevelőinek szinte erőn felüli munkájával működik. Pedagógusaink igazi fáklyavivők – jegyezte meg a polgármester, majd hozzátette, hogy a most felújított épületben kapnak helyet a heti könyvtári alkalmak, a helyi öntevékeny csoportok, például a dalárda, a sokorópátkai nép-, has- és hiphoptáncosok is.

A falu nagyrendezvényeit, ünnepi műsorait – például nemzeti ünnepek, idősek napja, véradók köszöntése – is majd a kultúrházban tartják.

Gyűjtemény az árkád alatt
A harmincas évektől kultúrházként használt épületben működött annak idején – hosszú évekig – a vándormozi vetítője, gépháza is, amelyet már régóta nem használtak. Az árkádos részben most a gazdag helytörténeti és néprajzi gyűjtemény kapott méltó helyet.


Olvasóink írták

  • 1. mtt 2008. május 22. 11:42
    „Gratulálok az ötlethez, sok sikert hozzá. Bár én nem ott élek,- de gyökereim évszázados múltuak, szinte én is ott nőttem fel, - figyelemmel kísérek mindent, ami a településsel kapcsolatos, és örömmel tölt el minde, amiben építő, jobbító szándék van. Én már regisztráltam magam a honlapon, és még ott élő rokonok miatt, vagy éppen megemlékezés virágait elhelyezni a temetőbe, évente többször is járok Pátkán. Szép napot mindenkinek, aki ezt a kis falut egy picit is magáénak érzi.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Októberben már költözhetnek az első lakók

Győrújfalu - A leendő tulajdonosok aktívan közreműködhetnek a győrújfalun épülő lakópark… Tovább olvasom