Kisalföld logö

2018. 07. 18. szerda - Frigyes 18°C | 26°C Még több cikk.

Igyál csapvizet Fekete Dáviddal és SP-vel - Guinness-rekordra készül Győr - videó

Június 8-án a Széchenyi téren csapvíz fogyasztási Guinness-rekord születhet Fekete Dávid és SP részvételével. A rendezvényt támogatja Borkai Zsolt győri polgármester is.


Mint arról portálunk már beszámolt, a Magyar Víziközmű Szövetség a Vezetékes Vízellátás Napja alkalmából 2011. június 8-án szerdán 14 órai kezdettel Guinness rekordkísérletre tett országos felhívást, mely az "Egyszerre, egy időben csapvizet fogyasztó legtöbb ember csúcsát" célozza meg.

Győrben a vizes eseményt a Széchenyi téren rendezik, ahol nem csupán csapvízzel koccinthatnak a diákok a vakációra, hanem két megyei származású fiatal énekes, a győri Fekete Dávid és a soproni SP is szórakoztatja majd őket. (Rajtuk kívül a Megasztárban feltűnt, Tóth Gabi is fellép majd a megyeszékhelyen.)"Csapvíz fogyasztásban a Guinness-rekordot magyar város, Miskolc tartja: a tavalyi csúcs szerint 2400 liter csapvizet fogyasztottak a résztvevők.

Ahhoz, hogy új rekord szülessen körülbelül 100 ezer embernek kellene előbb regisztrálnia, aztán fogyasztani a csapvízből június 8-án.

Természetesen nem csupán Győr nevezett a rekordkísérletre, megyénkből Sopron és Mosonmagyaróvár is, míg országosan többek közt Szeged, Szombathely és Kaposvár csatlakozott az akcióhoz" - mondta el Tőke László.


A Pannon-Víz Zrt. elnök-vezérigazgatója hozzátette: "a csapvíz bizonyítottan az egyik legegészségesebb, legtöbbet vizsgált magyar élelmiszer.

Ráadásul Győrben és a város környékén élők abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy szigetközi forrásból fogyaszthatják a csapvizet, mely nem tartalmaz klórt".

A kezdeményezést támogatja Győr polgármestere, Borkai Zsolt is, aki a tervek szerint szintén fogyaszt egy pohár csapvizet a Széchenyi téren június 8-án.

"Versenyző koromban edzések után legtöbbször csapvizet ittam, mely mindig remekül csillapította a szomjúságomat" - idézte fel sportolói pályafutását Győr olimpiai bajnok polgármestere.

A győri származású Fekete Dávid kisebb zenekarral és táncos produkcióval készül június 8-ra.

A Megasztár két évvel ezelőtti második helyezettje reméli, hogy "minél több fiatal jön el a Széchenyi térre, s érzi majd jól magát a rekordkísérleten".


A Széchenyi téri programok részletesen itt!


Olvasóink írták

 • 5. kokker 2011. május 20. 21:15
  „NEM KELL SP”
 • 4. háté 2011. május 20. 18:45
  „Hát erre az ökörségre van pénz, de a gyerek menhelyt bezárták.
  Mindenre van az adónkból, csak normális dolgokra nem jut!
  Ez a narancsos banda, néhány a média által sztárnak kikiáltott egyénnel kábítja az embereket.
  Van miből a Győrszolból oda kerül lové ahova akarják. - ezért levédték magukat
  2010-októberében hozott a narancsos hatalom olyan törvényt, hogy az önkormányzati cégek működését, pénzügyi dolgait, nem kel nyilvánosságra hozni. - tehát titkos!”
 • 3. Dwatson 2011. május 20. 17:56
  „Kimagyar fejezés már az első mondat,tovább már nem is olvasom! Még csak 2011.év májusa van,de már a "a Magyar Víziközmű Szövetség a Vezetékes Vízellátás Napja alkalmából 2011. június 8-án szerdán 14 órai kezdettel Guinness rekordkísérletre tett országos felhívást".Talán időutazók?”
 • 2. Madarász 2011. május 20. 15:02
  „Arról már ne is beszéljünk, hogy hétköznap 14 órakor a diákok nagy része az iskolában és a felnőttek pedig a munkahelyükön tudnak vizet inni.”
 • 1. artie75 2011. május 20. 14:52
  „Mozgószabály megvan? Nincs.

  Megnézni, hogy kell írni, hogy Guinness, pl. a honlapon? Megvan? Nincs.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A győri Fidesz a főigazgatókról: `az MSZP ne keltsen pánikot!´

Somogyi Tivadar alpolgármester szerint a főigazgatói rendszer pnot azt segíti, hogy ne kerüljön sor… Tovább olvasom