Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Idén elkészülhet a civil bázis Börcsön

Hamarosan elkezdődhetnek és még idén be is fejeződhetnek a civil bázisnak szánt épület felújítási munkálatai Börcsön. Az átalakítást a pályázati úton nyert 44 millió forintos támogatás révén végeztetheti el az önkormányzat.
A vidékfejlesztési minisztérium pályázatán nyert 44 millió forintot a település integrált közösségi szolgáltatótér létrehozására. E támogatás révén a teleház épületének jelenleg nem használt helyiségeit is felújítják, berendezik, amelyeket három és négy évvel ezelőtt vásárolt vissza az önkormányzat azoktól, akik korábban szolgálati lakásként használták és meg is vették.

Rácz Róbert polgármester tájékoztatása szerint a módosított építési engedély beszerzése folyamatban van, a kiviteli tervek hamarosan elkészülnek. A közbeszerzési eljárás után elkezdődhet a felújítás, amelynek eredményeként új helyet kapna a falugazdász irodája, a könyvtár, lenne a falunak ifjúsági klubja és egy terme a kisebb rendezvényekhez. Főleg ezért jelent hiánypótló beruházást az önkormányzat hamarosan megvalósuló terve, ugyanis eddig a falu civil szervezetei az erdei iskola foglalkoztató szobájában vagy az óvoda aulájában tartották összejöveteleiket.

A helyi közösségeknek új bázist jelentő épület átalakítása még idén elkészülhet, a faluvezető szerint azonban ez sem oldja meg a település legnagyobb problémáját. Börcsön ugyanis nincs akkora helyiség, amely a nagyobb létszámú közösségi rendezvényeknek helyet adhatna. Évente három-négy ilyen nagyobb ünnepséget szeretnének szervezni a helybelieknek, egyébként pedig sportolás céljára használhatnák az iskolások és a felnőttek a termet. Szeretné ezt a célját is mielőbb megvalósítani az önkormányzat, ezért pályázati kiírásokat keres.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kaotikus állapotok a Baross hídon - Ősszel indulhat a felújítás

Régóta érik már a Baross híd rekonstrukciója. A lestrapált állapotot főként az veheti észre, aki gyalog közlekedik rajta. Szavazással. Tovább olvasom