Kisalföld logö

2017. 11. 18. szombat - Jenő 3°C | 8°C Még több cikk.

Hulladéksuli: Játék és tanulás a környezetért

Játék és tanulás egyben – ez a nagy előnye a Hulladéksuli elnevezésű programnak, amelynek oktatócsomagját a térség általános iskoláinak igazgatói, tanárai vehették át.
Játék és tanulás egyben – ez a nagy előnye a Hulladéksuli elnevezésű programnak, amelynek oktatócsomagját a térség általános iskoláinak igazgatói, tanárai vehették át tegnap a Győri Kommunális Szolgáltató Kft. központjában.

„ A hulladékhegyek mennyiségéből és minőségéből úgy tűnik, hogy a földlakók minden ener- giájukkal azon fáradoznak, hogy a rendelkezésre álló nyersanyagokat hulladékká alakítsák" – olvasható egy földönkívüli naplójában.

Ez ugyan fikció, de találó szlogenje annak a konferenciának, amit tegnap tartott a Győri Kommunális Szolgáltató Kft. a régió 112 településén működő általános iskolák igazgatóinak, pedagógusainak.
– Eddig a hulladékot is szemétként kezelték az emberek, de már elindult a szelektív gyűjtés. Ezt az irányt, ezt a gondolkodást természettudatosan tovább kell növelni, s a legjobb eredmény a gyerekeknél érhető el, ők fogékonyak. A pedagógusoknak ebben a tudatos nevelésben van rendkívüli szerepük, s az oktatóprogram ehhez nyújt segítséget – mondta többek között Eredics Imre, Győr alpolgármestere.

A Komszol ügyvezető igazgatója, Kovács Barnabás egyebek közt tájékoztatta a résztvevőket a Győr Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás projekt 17 milliárd forintos beruházásairól, azok állásáról.

A Hulladéksuli című anyag ismeretei hasznosan illeszthetők az oktatásba. Bemutatja a hulladékok fajtáit, a szelektív gyűjtésből származó másodlagos nyersanyagokat, az újrahasznosítást, ártalmatlanítást. Az oktatócsomag játékokat, tanulói feladatokat ajánl, a gyerekek többek között megismerhetik a papírkészítés kézműves módját. Hasznos segédanyag a környezetvédelemre nevelésben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sok kereskedő ódzkodik a bankkártyától

Míg 2004-ben a kártyabirtokosok csupán 52 százaléka használta kártyáját vásárlásra, tavaly év végére ez az arány 62 százalékra nőtt. Köszönhető ez többek között annak, hogy a kereskedők és alkalmazottak számára rutinműveletté vált a kártya kezelése, így már nem kell hosszú percekig feltartanunk a sort, ha így fizetünk. A kártyás fizetés ráadásul a vásárlónak ingyenes. Tovább olvasom