Kisalföld logö

2018. 10. 16. kedd - Gál 11°C | 21°C Még több cikk.

Hulladékgyűjtés máskor és máshová

A kerti hulladékokat mától Győrött délutáni időpontokban szállítja el a szolgáltató, míg az építési törmelékeket ugyancsak hétfőtől a sashegyi inerthulladék-lerakó telepen fogadja be.
A Győri Kommunális Szolgáltató Kft. (Komszol) a márciusban kiküldött hulladéknaptárban meghirdetett napokon délelőtt gyűjtötte az elszállításra kihelyezett kerti hulladékot. A társaság szóvivője, Nagy Csaba tájékoztatása szerint október elsejétől a délutános műszakban, két óra után szállítanak.

– A gyűjtés során szerzett tapasztalatokra való tekintettel s a hatékonyság fokozása érdekében változtattunk a napszakon. Ha tehát október elseje után késő délután vagy kora este még az út szélén van a szabályosan kihelyezett kerti hulladék, akkor ennek nem társaságunk mulasztása, hanem a kerti hulladék délutános munkarend szerinti gyűjtése az oka – magyarázta Nagy Csaba.

A szóvivő egy másik változásra is felhívta a figyelmet. Elmondta, hogy elsejétől az építésből és bontásból származó hulladékot kizárólag a sashegyi inerthulladék-lerakó telepen fogadják be.
– Amennyiben a sashegyi lerakóba beszállítani kívánt építési törmelék tíz százaléknál több, oda nem lerakható anyagot tartalmaz, azt munkatársaink december végéig térítésmentesen kiválogatják. Január elsejétől azonban a beszállító köteles gondoskodni az inerthulladék-lerakóban elhelyezni kívánt építési törmelék tisztaságáról – figyelmeztetett Nagy Csaba, aki hozzátette, hogy a sashegyi telep munkanapokon reggel 7 óra 40 perctől délután 4 óráig tart nyitva.


A szóvivő elmondta még, hogy a változás a lakossági hulladékgyűjtést nem érinti, a hulladékgyűjtő pontokon – Győrszentivánon a Homoksori u. végén, Kisbácsán a Kalapács u. és Szitásdomb u. kereszteződésében, Újvárosban a Nép utcában, Kismegyeren az Ötház utcában, Gyárvárosban a Reptéri úton és a Pápai úti hulladéklerakóban – továbbra is gyűjtik a háztartásból származó építési törmeléket, amit a sashegyi lerakóba szállítanak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átadták az átépített Árkád-csomópontot

Az ország második jelzőlámpás körforgalmát adták át tegnap Győrben, az Árkád Üzletközpontnál. A… Tovább olvasom